Vágólapra másolva!

Remek hajrával került a bajnoki cím közelébe a Miami

A Miami Heat hazai pályán ismét legyőzte az Oklahoma City Thundert kedden az észak-amerikai profi kosárlabda-bajnokság (NBA) négy sikerig tartó nagydöntőjének negyedik mérkőzésén, ezzel 3-1-re vezet a párharcban, és már csak egy győzelemre van fennállása második bajnoki címétől.

eredmény, 4. mérkőzés:
Miami Heat-Oklahoma City Thunder 104-98 (19-33, 27-16, 33-26, 25-23)
legjobb dobók:
James 26, Wade 25, Chalmers 25, Bosh 13, illetve Westbrook 43, Durant 28
az egyik fél negyedik győzelméig tartó párharc állása: 3-1 a Miami javára.

A döntő első két mérkőzéséhez hasonlóan az Oklahoma City kezdett jobban, és a kosarakat ellenállhatatlanul szóró Russell Westbrook révén 17 ponttal elhúzott a (2006 után) második bajnoki címére hajtó Miamitól.

Az idény legjobbjává választott LeBron James vezette Heat a második negyedben felzárkózott, főként a meglepetésember Mario Chalmers találataival, miközben a derekára eső Dwyane Wade egy időre elhagyta a parkettet. A nagyszünetben 46-49 volt az állás.

Térfélcsere után az OKC - amely egyetlen aranygyűrűjét még Seattle SuperSonics néven szerezte 1979-ben - leadta előnyét, mivel Westbrook és az elmúlt három idény legjobb pontszerzője, Kevin Durant mellett a többiek alig szereztek kosarat. Öt perccel a vége előtt még döntetlen volt az állás (90-90), a hajrá viszont a tavaly döntős floridaiaké lett, akik immár 10-2-es hazai mérleggel büszkélkedhetnek a rájátszásban, és a következő találkozó megnyerésével elhódíthatják második bajnoki trófeájukat.

Az összecsapáson sorsdöntőnek bizonyult, hogy a Heat 26-ból 10, a Thunder azonban csak 16-ból három triplát értékesített. Folytatás magyar idő szerint pénteken hajnalban, ugyancsak Miamiban.

Amióta az NBA-ben 1985-ben bevezették a döntős meccsek 2-3-2-es helyszínsorrendjét, az 1-3-as hátrányban lévő csapatok még a hatodik mérkőzést sem tudták kicsikarni.