Vágólapra másolva!
Negyedik válogatott kézilabdázóját igazolta le a nyári holtszezonban a Pick Szeged férficsapata, amely szerződtette az Aalborg 185-szörös svéd válogatott irányító-átlövőjét, Jonas Larholmot.

Balogh Zsolt, a szerb Marinko Kekezovic, valamint a horvát Alen Blazevic után újabb válogatott játékost igazolt a Pick Szeged férfikézilabda-csapata, amely kétéves szerződést kötött a 30 éves svéd Jonas Erik Larholmmal.

Larholm a pályafutását a svéd IK Sävehofnál kezdte, kétszer nyert bajnoki aranyat és kétszer lett kupagyőztes. A 2004-05-ös szezonban a svéd bajnokság gólkirálya lett, 2006-ban a Barcelona szerződtette, amellyel kupát és Szuperkupát nyert.

2008-ban igazolt a dán Aalborghoz, amellyel 2010-ben bajnok, a 2010-11-es szezonban pedig 160 találattal gólkirály lett. A 185-szörös svéd válogatott irányító-átlövő eddig 579 gólt szerzett a nemzeti csapatban, 2003-ban a svéd U21-es válogatott tagjaként vb-aranyat nyert, a 2011-es világbajnokságon a 4. helyezett svéd csapat egyik alapembere volt.

"Játszottam már Spanyolországban és Dániában is, és most olyan európai országba szerettem volna menni, amelyik különbözik ezektől, amelyik új nekem. Emellett fontos szempont volt, hogy magasabb szintű csapathoz igazoljak. Kétszer jártam már Szegeden, egyszer a Barcelonával, egyszer az Aalborggal, és nagyon tetszett a sportcsarnok, a hangulat és város, várom már, hogy bemutatkozhassak" - nyilatkozta Larholm a klub hivatalos honlapján.

Skaliczki László vezetőedző is nagyon várja már a játékos bemutatkozását. "A svéd válogatottban komoly szerepet betöltő játékosról van szó. Gólerős, mindhárom átlövő poszton bevethető, és a tapasztaltabb korosztályhoz tartozik. Éles, kemény mérkőzéseken a rutinja sokat számíthat."