Vágólapra másolva!
Steve Nash, minden idők legjobb kanadai kosárlabdázója a Los Angeles Lakersben folytatja pályafutását. Nash három év alatt 27 millió dollárt keres majd, a Suns pedig négy draftjogot kap érte.

A 38 éves irányító nyolc szezon után hagyja el a szintén az NBA-ben érdekelt Phoenix Sunsot, a Lakers csoportriválisát, melyben a legutóbbi szezonban átlagban 12,5 pontot szerzett és 10,7 gólpasszt adott mérkőzésenként.

Nashnek három évre 27 millió dollárt fizet majd az NBA tizenhatszoros bajnoka, mely a játékosért cserébe négy játékosválasztási jogot adott a Sunsnak a következő években sorra kerülő amatőr börzéken (draft).

A 2005-ben és 2006-ban is az alapszakasz legértékesebb játékosának (MVP) választott irányító 16 szezont játszott eddig a ligában, ám bajnoki címet még nem sikerült nyernie. A Kobe Bryant, Pau Gasol, Andrew Bynum-trió által fémjelzett jelenlegi Lakersszel erre lesz a lehetősége.

A Los Angeles-i együttes legutóbb 2010-ben lett bajnok, a legutóbbi és az azt megelőző szezonban pedig a rájátszás második köréig jutott.