Vágólapra másolva!
Gabriele Volpi vasárnap bejelentette, hogy a jövőben nem finanszírozza tovább a Pro Reccót, így a megszűnés szélére került a BL-címvédő olasz pólócsapat. Ez azt jelenti, hogy Madaras Norbert klub nélkül maradhat, de a változás érinti Benedek Tibort is, Kásás Tamás viszont egyébként is el akarta hagyni a csapatot.

Vasárnap lemondott minden, Pro Reccónál vállalt tisztségéről Gabriele Volpi, az utóbbi évek legjobb európai pólócsapatát finanszírozó üzletember. A hírről a Recco játékosainak többsége Budapesten értesült, hiszen a Vodafone-kupán vesz részt a világbajnok olasz csapat, amelynek tagjai közül nyolcan szerepelnek a Reccóban. Közülük többen biztos szerződésük tudatában készültek az olimpiára, de most új csapat után kell nézniük - írja a magyar válogatott hivatalos weboldala.

Madaras Norbert állítja, nem érte váratlanul a hír, viszont nem Olaszországból, hanem az internetről értesült. "Azóta sem beszéltem senkivel a Recco vezetői közül, szóval teljesen váratlannak nem nevezném, benne volt a levegőben, hogy ez történhet. Kilencvenkilenc százalék, hogy egy másik csapatban fogok játszani szeptembertől" - nyilatkozta a VLV.hu-nak a kétszeres olimpiai bajnok pólós, aki végig a Reccónál töltötte a Volpi-időszakot.

"Nagyon sokat kaptam ettől a klubtól, nyolc évig ott játszottam, ez felnőtt pályafutásomnak több mint a fele. Most is maradtam volna, ha nincs ez a helyzet. De az élet ilyen, most jön valami új. De hiányérzetem van, mert jövőre lesz 100 éves a klub, és azt gondoltuk, hogy addig minden marad a régiben, méltó befejezésre számítottunk" - fogalmazott Madaras, aki egyelőre nem gondol arra, hogy mi lesz a sorsa. "Most olimpia lesz, és arról, hogy hol fogok játszani ősztől, fogalmam sincs."

Benedek Tibor visszavonult az aktív vízilabdázástól, és úgy volt, hogy a Camogli edzője lesz. "Hogy hogy érint engem, ami a Reccónál történt? Úgy, hogy gyakorlatilag elveszítettem a munkámat" - mondta. Kemény Dénes segédedzőjének nem volt megállapodása a Reccóval - az előző szezonban még itt szerepelt -, a Camogli azonban jelezte, hogy valószínűleg nem indul a jövő évi bajnokságban: "Úgyhogy abszolút érint engem a dolog" - erősítette meg Benedek. Hozzátette, más munkát nem keresett, és ajánlatot sem kapott még. "De a fiúk már viccelnek, hogy visszatérek játszani, de ezt azért nem annyira szeretném" - nevetett.

Forrás: MTI/Illyés Tibor
Benedek nem tér vissza

A Reccónál eltöltött éveiről hosszasan beszélt Benedek: "Rengeteget köszönhetünk a Reccónak, és ha akkor, amikor nagyon jó volt, annak örültünk, akkor fogadjuk el ezt, hogy most nagyon rossz. Az élet ilyen, hogy jó és rossz váltakozik, abszolút nem érzek sértettséget. A nélkül, hogy sajnáltatnám Volpit, azt mondom, ahogyan bántak vele, érezhető volt, hogy előbb-utóbb megunja. Vett egy körülbelül harmincmillió eurós telket Reccóban, hogy majd épít egy uszodát, és nem kapott rá engedélyt. A Szuperliga is megfeneklett, ami pedig a vízilabdasport motorja lehetett volna. Vagy ami éppen zajlik napjainkban, hogy az olasz szövetség fittyet hány az uniós szabályokra a munkavállalás terén, és továbbra is teljes körűen érvényesíti a csapatonként csak két idegenlégióst engedélyező szabályt. Nyilván ezek mind közrejátszottak a drasztikus döntésben."

Kásás Tamás azt mondja, most nem tud a klubéletre koncentrálni. "Egyrészt most Londonig tényleg nem érdekel semmi más, csak az olimpia, ráadásul engem közvetlenül nem érint a változás, ugyanis eleve nem mentem volna vissza, én befejeztem a reccói éveket. Szomorú dolog, hogy egy ilyen birodalom hirtelen, egyik napról a másikra összeomlik, de mondom, szerencsére engem nem érint, de a csapattársaimat természetesen sajnálom."

A háromszoros olimpiai bajnok új csapatáról nem beszélt, annyit árul el, hogy már tudja, hol folytatja az olimpia után.