Társoldalunk:

Mindkét röplabda-válogatottunk vezetett, de végül elmaradt a bravúr

2012.09.14. 22:26

A házigazda magyar nőiröplabda-válogatott 3-1-re kikapott a cseh csapattól az Európa-bajnoki selejtezősorozat Budaörsön zajló tornájának pénteki második fordulójában, és így eldőlt, hogy nem juthat ki a kontinensviadalra. A férfiválogatott szintén 3-1-re kapott ki a házigazda lett csapattól az Eb-selejtezősorozat Rigában zajló tornájának első fordulójában, így továbbra is pont nélkül áll, és már matematikai esélye sem maradt a továbbjutásra.

 

Női Eb-selejtező, F csoport, 2. torna (Budaörs), 2. forduló:
Csehország - Magyarország 3-1 (-21, 16, 17, 13)
A csoport másik mérkőzésén:
Bulgária-Lettország 3-0 (14, 18, 10)

Az állás:
1. Bulgária 13 pont, 2. Csehország 11, 3. Magyarország 6, 4. Lettország 0   
(A 3-0-s és 3-1-es győzelem 3 pontot ér, míg 3-2-es eredménynél a győztes 2, a vesztes 1 pontot kap)

A női válogatott budaörsi csatájában az első két szett szoros volt, ám utána egyértelműen a vendégek akarata érvényesült. 

"Ha ez a csapat kiegészül a most hiányzókkal, akkor jó és eredményes együttes lehet a magyar válogatott, és ezt az első játszmában is bizonyítottuk" - nyilatkozta Németh Lajos szövetségi kapitány. "A jelenlegi állapotunkban ma erre voltunk képesek. A végére elfáradtunk, a meccs előrehaladtával egyre több kezdetleges hibát követtünk el. Az mindenképpen jó, hogy tudtunk egy játszmát nyerni a csehek ellen. Most ennek az egynek kell örülni, a jövőben meg lehetőleg egyre többnek, még egy ilyen erős ellenféllel szemben is."

Férfi Eb-selejtező, F csoport, 2. torna (Riga), 1. forduló:
Lettország - Magyarország 3-1 (-24, 14, 14, 16)
A csoport másik mérkőzésén:
Franciaország-Spanyolország 3-0 (22, 21, 19)  

Kelemen István a férfi válogatott szövetségi kapitánya az MTI-nek elmondta, az első játszma kivette az összes koncentráló képességet a csapatából. "Pedig fantasztikusan pontosan játszottunk, az egész szett során ha két hibát követtek el a fiúk. A folytatásban viszont annyit hibáztunk, hogy gyakorlatilag tíz pont előnyt adtunk játszmánként ezzel az ellenfélnek."

"Főleg az elrontott nyitások bosszantanak, mert már hetek óta próbálom elmagyarázni, hogy inkább csak üssük át simán az elején, mert abból még mindig lehet pont. (...) Sajnos, mégis azt kell mondanom, hogy nem stabil a csapat. Most látszik, hogy mennyire hiányoznak azok, akik nem vállalták az Eb-selejtezőket."

A csoport állása:
1. Franciaország 12 pont, 2. Lettország 8, 3. Spanyolország 4, 4. Magyarország 0
(A 3-0-s és 3-1-es győzelem 3 pontot ér, míg 3-2-es eredménynél a győztes 2, a vesztes 1 pontot kap)
   
A négy csapat egy héttel ezelőtt Szegeden találkozott egymással. A két körmérkőzéses torna eredményeinek összesítése alapján első helyen végző válogatott kijut a jövő évi Eb-re, míg a második pótselejtezőt játszhat.