Vágólapra másolva!
Ugyan az MKB Veszprém férfikézilabda-csapata a 44. percben még csak eggyel vezetett, végül tíz góllal legyőzte a vendég szlovén Celjét a Bajnokok Ligája első fordulójában.

Zágrábi vereséggel kezdte a BL-szezont a Szeged

Eredmény, férfi BL, 1. forduló, B csoport:
MKB Veszprém - Celje (szlovén) 32-22 (16-11)
Veszprém, 5000 néző
v.: Mazeika, Gatelis (litvánok)
gól: Rodriguez 5, Ugalde 4, Oneto 4, Iváncsik T. 3/1, Nagy L. 3, Terzic, 3, Császár 2/2, Iváncsik G. 2, Gulyás 2, Pérez 2, Dzsamali 1, Laluska 1, illetve Marguc 4/1, Mackovsek 4, Lékai 3/1, Toskic 3, Mlakar 3, Skube 2, Razgor 2, Poteko 1
hetesek: 4/3, illetve 3/2
kiállítás: 6, illetve 14 perc

Az élő közvetítés

A Mocsai Lajost váltó spanyol Antonio Carlos Ortega vezetőedző csapata rosszul kezdett, mert bár a válogatott kapus, Fazekas Nándor büntetőt hárított, percekig nem tudott eredményes lenni, miközben a vezetést magyar légióssal, a válogatott Lékai Mátéval felálló Celje szerezte meg.

Forrás: Foto24.hu

Dejan Peric, a Celje kapusa évekig Veszprémben védett, így ismerősként üdvözölte Fazekas Nándort
Forrás: Foto24.hu

Sokáig fej-fej mellett haladtak az együttesek, csak 10 perc elteltével vette át a vezetést a Veszprém (4-3), a 13. percben viszont már 6-4 volt a hazaiak javára a Barcelonától igazolt világklasszis átlövő, Nagy László jóvoltából.

A Celje továbbra is szívósan tapadt a hazaiakra, a küzdőképesség azonban csak arra volt elég, hogy a Veszprém ne húzzon el nagyon. A 19. percre így is az addigi legnagyobb különbség alakult ki, amikor Garcia Ugalde, az első félidőben négyszer is eredményes spanyol légiós révén 10-5-re módosult az állás.

A szlovén csapat harcossága nem csökkent, Lékai két góljával visszajött a meccsbe, miután azonban az utolsó másodpercben Laluska Balázs távolról is betalált, a szünetre 16-11-nél vonulhattak el a csapatok.

Forrás: Foto24.hu

Sulic ezúttal nem szerzett gólt
Forrás: Foto24.hu

A második felvonás Veszprém-góllal startolt, s mintha a házigazdák elhitték volna, hogy ezzel a mérkőzés is eldőlt, figyelmetlenebbé váltak, a Celje pedig villámgyorsan felzárkózott, olyannyira, hogy egy 5-0-s sorozatot produkálva a 36. percre már csak 17-16 volt a magyar előny.

A 44. percig tartott a görcsösség, 20-19 után ugyan 20-2-nél még szorosnak tűnt a meccs, de a két csereszélső, Gulyás Péter és Iváncsik Gergő két-két góljával megtört az ellenállás. Az utolsó tíz perc már gálaelőadást hozott, Mirko Alilovic kiválóan védett, a vége 32-22 lett a Veszprém javára.

Forrás: Foto24.hu

Forrás: Foto24.hu

A magyar bajnoknak azonban nincs sok ideje a pihenésre, mert már szerdán újabb BL-csata vár rá, amikor is Bukarestben a Constanta ellen lép pályára.

A csoport rangadóját, a spanyol Atlético Madrid és a német THW Kiel csatáját vasárnap délután játsszák. Csütörtökön a svéd Sävehof 35-31-re verte a Constantát.

"Nagyon fontos volt az első veszprémi BL-mérkőzésem. Az ellenfél jó teljesítményt nyújtott, főleg védekezésben, de mi is remekültünk az utolsó negyedórában, külön kiemelném Chema Rodriguezt, Alilovicot és Onetót" - nyilatkozta a Veszprém spanyol edzője, Antonio Carlos Ortega.

A vendégek szakvezetője, Vladan Matic elsősorban a sok technikai hiba miatt bosszankodott. "Rutintalan a csapatom, sok játékosomnak ez volt az első BL-mérkőzése. Háromszor támadtunk a döntetlenért, de hibáztunk, ráadásul összesen 17 technikai hibánk volt. Ilyen ellenfél ellen ezt nem engedhetjük meg magunknak."