Vágólapra másolva!
A francia kézilabdasport tragédiáját jelentheti, ha bebizonyosodik, hogy a legjobb klubcsapat, a bajnok Montpellier sztárjai fogadási csalásba keveredtek. A rendőrség vasárnap tizenkét személyt vett őrizetbe, köztük a kétszeres olimpiai bajnok, világ- és Európa-bajnok Nikola Karabaticot, akit a világ egyik legjobb kézilabdázójának tartanak.

A botrány az után robbant ki, hogy egy névtelenséget kérő ügyészségi forrás kiszivárogtatta, a Montpellier, amely több sztárját - a sérült Nikola Karabaticot, Mladen Bojinovicot, Vid Kavticniket és Samuel Honrubiát - nélkülözve lépett pályára egy május 12-ei bajnokin, és szándékosan veszített 31-28-ra a bennmaradásért küzdő Cesson-Sevigne ellen.

A La Francaise des Jeux (FDJ) fogadási irodánál az vált gyanússá, hogy a kiscsapat győzelmére ötször annyian tettek, mint általában szoktak, ezért a meccs alatt fel kellett függeszteni a fogadást.

A hírek szerint ráadásul a gyanúsítottak ismerősei és rokonai is fogadtak. A France 3 televíziós csatorna értesülése szerint a rendőrség már azt is tudja, hogy ezeket a fogadásokat három irodában tették meg.

Forrás: AFP/Bertrand Langlois

A párizsi rendőrség a vasárnap délutáni, PSG-Montpellier (38-24) bajnoki után tizenkét embert vett őrizetbe kihallgatás céljából, köztük a kétszeres olimpiai bajnok Nikola Karabaticot.

A Paris Saint-Germainben játszó, de tavaly még a Montpellier-t erősítő világklasszis mellett elvitték a rendőrök testvérét, Lukát, Michael Robint, a szlovén válogatott jobbszélső Dragan Gajicot, honfitársát, Primoz Prost kapust, illetve a tunéziai átlövőt, Wissem Hmamot. De például a letartóztatottak közé került a vendégek fizioterapeutája, Yann Montiege is.

A játékosokat még a párizsi Pierre de Coubertin csarnok öltözőjében kikérdezték a civil ruhás nyomozók, ez után szállították el őket.

Remy Levy, a Montpellier elnöke feldúltan csak annyit nyilatkozott: "Ne kérdezzenek, semmit nem tudok mondani!"