Vágólapra másolva!
Drámai mérkőzésen, közvetlenül a lefújás előtt dobott góllal nyert 30-29-re a Pick Szeged a vendég svájci Schaffhausen ellen a férfi kézilabda Bajnokok Ligája második fordulójában.

A mérkőzés élő közvetítése

Velux férfi BL, 2. forduló, D csoport:
Pick Szeged - Schaffhausen (svájci) 30-29 (12-14)
Szeged, 3000 néző
v.: Thierry Dentz, Denis Reibel (franciák)
gól: Sulc 11, Blazevic 4, Zubai 4, Larholm 4, Prodanovic 3, Ancsin 1, Pribanic 1, Balogh 1, Kekezovic 1, illetve Pendic 5, Dissinger 5, Stojanovic 5, Starczan 4, Tominec 3, Göpert 2, Mamic 2, Ursic 2, Jurca 1
hetesek: 8/3, illetve 4/3
kiállítások: 12, illetve 12 perc

Büntetőből elért gólokkal kezdődött a fontos összecsapás, utána azonban mindkét oldalon sok volt a hiba, és alig esett gól. A tizedik percben még csak 1-2-t mutatott az eredményjelző, 2-4-nél Skaliczki László időt is kért, mert gyalázatosan játszott csapata

A vendégek kapusa, a korábban a Dunaferrnél is megfordult Vaskevicius még egy rövid ideig jól állta a rohamokat, 3-6-ot követően azonban szép lassan elkezdett feljönni a Szeged, és a 21. percben egyenlített (8-8).

Fordítani ugyanakkor már nem sikerült, így jöttek a cserék. Tatai védéssel mutatkozott be, ám a szünetig hátralévő időben megint inkább kollégája remekelt - a litván légiós három hétméterest is megfogott - és ez schaffhauseni előnyt ért (12-14).

Forrás: MTI/Kovács Anikó

A folytatásban annyiban változott a helyzet, hogy Tatai fogott egy-két labdát, Sulc szerencsére fantasztikus napot fogott ki, és amikor a 38. percben egy emberhátrányban szerzett góllal végre vezetett a Szeged (1-0 után először) abban reménykedett a közönség, hogy sikerül végre új lendületet belevinni a játékba.

Azonban nem ez történt, felváltva vezettek a csapatok, ám amíg a Pick sok hibával tartotta a döntetlen körüli állást, addig a svájciak szinte minden kínálkozó gólszerzési alkalmat kihasználtak.

Szegedi oldalon összesen öt büntető maradt ki, szerencsére a 48. percben vezetett utoljára a vendégcsapat (23-24).

Forrás: MTI/Kovács Anikó

A hajrában a francia bírókettős több ítéletével is borzolta a kedélyeket, sorra jöttek a kiállítások mindkét oldalon, a legszembetűnőbb az volt, amikor cinkos mosollyal és cinikus tekintettel egymásra, vagy a svájci kispadra tekintettek.

Az utolsó 48 másodpercnek 29-29-ről vágtak neki a csapatok, Starczan kiállítása miatt 14 másodperc emberelőny is jutott, ezt egy csodás akció végén Vadkerti a bal szélről kínai figurára játszotta középre, a berepülő Prodanovic pedig nem hibázott, így megszerezte a győzelmet a Szeged (30-29).

A magyar együttes jövő vasárnap az előző idényben negyedik német Füchse Berlint fogadja.

A csoport másik szombati mérkőzésén:
Barcelona (spanyol) - Füchse Berlin (német) 34-23 (15-10)

Az állás:
1. Barcelona 4 pont
2. Zagreb 3
3. Szeged 2 (57-59)
4. Berlin 2 (52-59)
5. Minszk 1
6. Schaffhausen 0