Vágólapra másolva!
Az óriási botrány miatt súlyos büntetésre számíthat a Partizan férfikézilabda-csapata. A belgrádi együttes Flensburg elleni, Nisben megrendezett Bajnokok Ligája-összecsapása tömegverekedés miatt késve kezdődött, ráadásul az európai szövetség képviselőjét cipővel fejbe dobták.

Súlyos büntetésre számít a szerb Partizan férfikézilabda-csapata, amely második mérkőzését is elveszítette a hétvégén a Bajnokok Ligájában. A belgrádi Pionir-csarnokot a nisi arénára felcserélő együttes a német Flensburgot fogadta, az érdeklődésre jellemző, hogy a 4000 helyre több mint tízezer jegyigénylés futott be.

A klubvezetés szombaton ingyenjegyeket is osztogatott, de a sorban állás során olyan verekedés tört ki, hogy a helyi rendőrségnek közbe kellett avatkoznia.

Vasárnap folytatódtak a zavargások, a mérkőzés kezdete előtt Partizan egyik ultracsoportja áttörte a rendőrök sorfalát, és megtámadta saját szurkolóik egy csoportját, ráadásul valaki az európai szövetség (EHF) küldöttjét cipővel fejbe találta.

A játékosok az öltözőben várták, hogy lecsillapodjanak az indulatok, így a találkozó, amelyen a Partizan végül 37-31-re kikapott, nagy késéssel indult.

Szerb lapok szerint három szurkolót őrizetbe vett a rendőrség, nyolcan megsérültek, a fotókon véres fejű drukkereket is lehetett látni, de állapotukról nem közöltek semmit a hatóságok.

A Partizan vezetése attól tart, hogy az EHF nem éri be pénzbüntetéssel, és akár ki is zárhatja a klubot a BL további küzdelmeiből.