Társoldalunk:

Meghalt az Atomerőmű 21 éves kosarasa

2012.10.11. 9:25

Elhunyt Morgen Ferdinánd, az élvonalbeli Atomerőmű SE 21 éves kosárlabdázója. A magyar bajnok center két hete főartéria-elégtelenség miatt szívműtéten esett át, és szerda este lett rosszul.

Plézer Gábor, a paksi klub technikai vezetője csütörtökön arról tájékoztatta az MTI-t, hogy a két hete főartéria-elégtelenség miatt szívműtéten átesett center szerda este rosszul lett.

"A múlt csütörtökön került be ismét a szívkórházba, aztán az este összeesett, megállt a szíve, és már nem tudták újraéleszteni" - mondta Plézer Gábor.

Forrás: MTI/Beliczay László

Morgen korábban a Nemzeti Sportnak azt mondta az állapotáról, hogy a fő aortája túl tág, és bármelyik pillanatban megrepedhet.

Morgen Ferdinánd a nyáron meghívót kapott Rátgéber László szövetségi kapitánytól az akkor Európa-bajnoki selejtezőkre készülő válogatottba, ám szívproblémái miatt nem tudott a csapat rendelkezésére állni.

Rátgéber megrendülten nyilatkozott: "Ő volt a jövő embere, az adottságai és képességei alapján pár éven belül Magyarország legjobb kosarasa lehetett volna" - mondta a szakvezető. "A nyáron jelezte nekem, hogy a szívproblémái miatt nem tud sportolni, de én azóta is bizakodtam, hogy egy napon visszajön. Nagy szüksége lett volna a válogatottnak az Eb-selejtezőkön egy ügyes játékosra, aki a 210 centije ellenére a külső posztokon is bevethető, biztosan szerepelt volna a meccseinken. Borzasztóan le vagyok sújtva!"


A játékos tagja volt a 2008/2009-es idényben aranyérmet szerző Atomerőműnek, az alapszakaszban átlagban 2,5 ponttal és 1,8 lepattanóval járult hozzá a paksi klub negyedik aranyához.

Utolsó bajnoki idényében, a 2011/12-es szezonban - a Teol.hu szerint - 26 meccset játszott, átlagban 9,2 ponttal és 5,5 lepattanóval járult hozzá a Paks eredményeihez. A rájátszásban 5 találkozón 5,8 pont és 4 lepattanó volt az átlaga a centernek.