Vágólapra másolva!
87 éves korában elhunyt a kosárlabdázó Hírességek Csarnokába is beválasztott Kassai Ervin, aki négy olimpián és öt BEK-döntőn közremáködött játékvezetőként.

A játékvezető 1960-ban Rómában, majd 1968-ban Mexikóvárosban is döntőt vezetett az olimpia kosárlabdatornáján. További két olimpián is közreműködött, valamint két férfi és egy női világbajnokságon, nyolc férfi Európa-bajnokságon és öt férfi BEK-döntőn fújta a sípot.

Az ötvenes évektől az Egyesült Államok válogatottja évente többször is összecsapott a Szovjetunióval, a játékvezetőket mindig a házigazda hívta meg. A felek olyan elégedettek voltak Kassaival, hogy három-három alkalommal is felkérték a bíráskodásra, ennek elismeréseképpen 1965-ben megkapta a kosárlabda-játékvezetők nemzetközi szervezetétől (IAABO) az Oscar-díjat.

A FIBA technikai bizottságának 1966-tól 1995-ig volt tagja, 1994-ben pedig az elsők között kapta meg a szövetség akkor alapított és máig legtekintélyesebb elismerését, a Merit-díjat.

Egy évtizeddel később ezüstsípot vehetett át. 2007-ben a nemzetközi szövetség beválasztotta a kosárlabdázó Hírességek Csarnokába.