Vágólapra másolva!
Nehéz ellenfél vár a férfi kézilabda Bajnokok Ligájában érdekelt két magyar csapatra csütörtökön: az MKB Veszprém a címvédő német THW Kielt fogadja, a Pick Szeged pedig a Dinamo Minszk otthonában szerepel.

A Veszprém és soron következő riválisa is százszázalékos három forduló után úgy, hogy mindketten nyerni tudtak az előző idényben finalista spanyol Atlético Madrid otthonában. Ennek tükrében a mostani összecsapás nagyban befolyásolja a csoport első helyéért folyó harcot, és ezzel együtt a kedvező kiemelési pozíciót a kieséses szakaszra.

A magyar bajnok számára erőt adhat a vasárnapi madridi drámai diadal, valamint Nagy László szenzációs támadó- és védekező játéka. A Kiellel érkezik majd az elmúlt hat szezont Veszprémben töltő és a helyi közönség szimpátiáját élvező szerb átlövő, Marko Vujin is.

A klub honlapjának a kapus Fazekas Nándor elmondta: nagyon nehéz meccsre számít, a Kiel magabiztosan menetel, és mindenhol könnyedén nyert. Ha csapatának sikerülne a győzelem, úgy tavasszal elkerülhetik az igazán komoly ellenfeleket.

Az irányító Császár Gábor úgy véli, a madridi sikerrel kicsit levették a vállukról a terhet, és felszabadultan várhatják a Kiel elleni találkozót. "Ők talán annyival vannak jobb helyzetben, hogy kisebb volt a mozgás nyáron a csapatukban. Hasonlóan a vasárnapihoz, ismét egy végsőkig kiélezett meccset várok" - tette hozzá Császár.

A balszélső Iváncsik Gergő szerint akkor lesz esélyük a német sztáralakulat ellen, ha igazi csapatként tudnak küzdeni, a védelem pedig kőkemény lesz. "Ha ezek teljesülnek, akkor a közönség segítségével folytathatjuk jó szereplésünket a BL-ben" - jegyezte meg Iváncsik.

A Szeged vasárnap bő egy félidőn át tudta tartani a BL-negyedik német Füchse Berlint, most pedig a roppant kellemetlen stílusban játszó Dinamo Minszkhez látogat. Skaliczki László együttese szerda délután megérkezett az eső áztatta Minszkbe, és a repülőtéren - a délmagyar.hu beszámolója szerint - kellemetlen fogadtatás várta. Itt derült ki, hogy hiába van a szegedieknek nemzetközi biztosításuk, az országba belépéskor kötelező egy másik biztosítást is - fejenként két eurósat - kötni. Közel egy órán át tartott ez a procedúra, és a csapat utána foglalhatta el szállását.

A mostani fordulót követően egy hónap szünet következik a BL-ben.

A magyar érdekeltségű BL-csoportok programja:
4. forduló, B csoport:
Sävehof (svéd) - Atlético Madrid (spanyol), szerda 19 ó
MKB Veszprém - THW Kiel (német), csütörtök 19 ó
Constanta (román) - Celje (szlovén), csütörtök 19 ó

Az állás:
1. THW Kiel 6 pont (110-75)
2. MKB Veszprém 6 (96-75)
3. Atlético Madrid 2 (81-81)
4. Celje 2 (75-85)
5. Sävehof 2 (94-105)
6. Constanta 0

D csoport:
Füchse Berlin (német) - Schaffhausen (svájci), szerda 19 ó
Dinamo Minszk (fehérorosz) - Pick Szeged, csütörtök 17.30
Croatia Zagreb (horvát) - Barcelona (spanyol), szombat 18 ó

Az állás:
1. Barcelona 6 pont
2. Füchse Berlin 4
3. Croatia Zagreb 3
4. Pick Szeged 2 (79-88)
5. Schaffhausen 2 (80-90)
6. Dinamo Minszk 1

A csoportokból az első négy helyezett jut a nyolcaddöntőbe.