Vágólapra másolva!
Óriási csatát nyert csütörtökön este az MKB Veszprém férfikézilabda-csapata, amely a Bajnokok Ligája-címvédő német Kielt 31-30-ra verte, így továbbra is hibátlanul áll csoportja élén. Akár első, akár második lesz a csoportban, az A csoportbeli riválisokra nagyon kell figyelnie.

Nagy László: A vereség is benne volt

Ennél jobb nem lehet egy meccs

Az élő közvetítés

Amíg a siker eufóriát okozott Magyarországon, addig a német sajtót nem rengette meg a hír, a lapok egyszerű tényként közölték csak a sztárcsapat vereségét. A Stern.de a kihagyott három büntetőt emlegette, a Sportal.de portál a tudósításában Nagy Lászlót magasztalta, akivel nem tudott mit kezdeni a kieli védelem, de a hajrában a csereként beállt Fazekas Nándor is "leküzdhetetlen falat" húzott kapujában.

A Kicker.de szerint igazi krimit veszített el a címvédő, így vélte Alfred Gislason is, aki az utolsó másodpercek miatt dühöngött. Amikor Nagy László utolsó lövése a kapu mellé szállt, a Kiel edzője időt kért. Ugyan a nagy óra egy másodpercet jelzett, Gislason mutatta a játékvezetőknek, hogy három másodperccel a lefújás előtt tette le a táblácskát, és sikerült is meggyőznie erről a bírókat.

Ezt követően azonban Omeyer indításánál hiába szabálytalankodtak egy vendégjátékossal, a játékvezetők szerint letelt a játékidő, az edző pedig büntetőt követelve dühönghetett tovább.

Fotó: Nagy Attila [origo]

"Olyan meccs volt, mint amilyet vártunk. A Veszprém fantasztikus gárda, mindig jó itt játszani, ez a világ egyik legjobb arénája. Nem vagyunk túlságosan elégedettek, pontokat hullajtottunk el. Nagy meccs volt, hatalmas hangulattal" - értékelt higgadtabban a sajtótájékoztatón. Játékosa, Marcus Ahlm annyit tett hozzá: "Nem vagyunk boldogok, hogy kikaptunk, de élveztük a játékot."

A Kiel utoljára egy éve, 2011. október 9-én kapott ki, akkor a francia Montpellier hazai pályán lepte meg (23-24).

Jelen állás szerint a Veszprém négy meccsből szerzett nyolc pontjával vezeti a csoportot, várhatóan csak a Kiel jelenthet akadályt az elsőség kérdésében (feltételezve, hogy a magyar együttes a többi riválist oda-vissza veri).

Forrás: MTI/Kovács Ankió

Első helyezettként a nyolcaddöntőben valamelyik csoport negyedik helyezettje következne, ebben az esetben csak az A csoport miatt kellene aggódni, hiszen a német Flensburg és Hamburg, az orosz Csehovszkije Medvegyi, illetve a spanyol Ademar León kvartettjéből mindegyik okozhatna meglepetést.

Másodikként a másik három csoport harmadik helyezettje közül kapna riválist, az A csoportot taglaltuk, a C csoportból véleményünk szerint senki sem jelenthetne akadályt, a D-ből viszont vagy a spanyol Barcelona vagy a német Füchse Berlin ugyancsak kemény csatát ígérne.