Vágólapra másolva!
A Körmend férfikosárlabda-csapata tízpontos vereséget szenvedett Temesváron, míg a Szolnoki Olaj sima vereséget szenvedett Oldenburgban az Eurochallenge-kupa első fordulójában.

Eredmény, F csoport, 1. forduló (az európai szövetség honlapja alapján):
Timisoara (román) - Körmend 75-65 (21-19, 19-12, 20-15, 15-19)
a magyar csapat legjobb dobói:
Shaw 18, Buljan 15, Ferencz 14

Az NB I-ben két győzelemnél és négy vereségnél tartó vasiak az első negyedben meg tudták szorongatni riválisukat, s a dudaszó pillanatában csak két pont volt a hátrányuk. Hencsey Tamás együttese aztán a második 10 percben nem tudta tartani a lépést a romániai csapattal, amely így kilencpontos előnnyel vonulhatott a nagyszünetre.

A folytatásban nem sokat változott a játék képe, a hazaiak továbbra is irányítottak, a Körmend pedig igyekezett tartani a tempót, de a zárónegyednek már 14 pontos hátránnyal vágott neki. A magyar alakulat aztán az utolsó 10 percet egy 11-2-es rohammal kezdte, ám a temesvári gárda magára talált, s végül megnyerte a mérkőzést. A szeptemberben Körmendre érkezett Adam Brown - aki szerdán utazik el új klubjához Finnországba - négy pontig jutott.

Eredmény, F csoport, 1. forduló (az európai szövetség honlapja alapján):
Oldenburg (német) - Szolnoki Olaj 87-70 (24-17, 18-17, 23-16, 22-20)
a magyar csapat legjobb dobói:
Báder 16, Sehovic 14, Gay 13

A csoport másik magyar együttese a Szolnoki Olaj sima vereséget szenvedett a német Oldenburg vendégeként. A sorozat áprilisi, debreceni négyes döntőjének utolsó helyén végzett Szolnok gyengén kezdett, s hamar összeszedett egy hétpontos hátrányt, amely a nagyszünetre sem csökkent, sőt, egy ponttal nőtt.

Pór Péter együttese a folytatásban sem igazán tudta tartani a tempót riválisával, így a záró 10 percnek 15 pontos hátránnyal vágott neki. Az idén az NB I helyett az Adria Ligában szereplő magyar bajnok és kupagyőztes a következő öt percben 12 pontot dobott, s csak négyet kapott, ezzel izgalmassá tette a hajrát, amely azonban a német gárdának sikerült jobban.

A szolnokiak egy hét múlva Körmendre látogatnak.