Vágólapra másolva!
A Pick Szeged férfikézilabda-csapata fél plusz hároméves szerződést kötött a montenegrói válogatott jobbszélsőjével, Marko Lasicával.

A 188 cm magas, 80 kg testsúlyú játékos 1988. április 30-án született Niksicben. Hazájában a Lovcen és a Buducnost csapataiban szerepelt, majd 2010-ben a spanyol Cangas gárdájába igazolt. A klub anyagi nehézségei miatt decemberben távozott, és végül a Szeged játékosa lett. Mivel nem szerepelt az őszi szezonban a nemzetközi kupasorozatban, így a Bajnokok Ligájában pályára léphet.

Lasica a vb-újonc montenegrói válogatott tagjaként jelenleg a világbajnokságra készül, az A csoportban Franciaország, Németország, Argentína, Brazília és Tunézia lesz az ellenfele.

"Egy remek, fiatal, tehetséges játékost sikerült szerződtetnünk a jobbszélre. A beszélgetés alatt kiderült, hogy Marko Lasica komoly kihívásnak tartja, hogy a Szeged csapatába igazolt, és szeretné megmutatni, hogy jó vásárt csináltunk vele" - nyilatkozta a klub honlapján Mezei Richárd, a Pick Kézilabda Zrt. vezérigazgatója.

"Nagyon jó csapatnak tartom a Szegedet, amely nemzetközi szinten elismert klub, évek óta ott van elitben. A klub nagy célokat tűzött ki, én állok elébe a kihívásoknak. Az eddigi szerződésem lehetővé tette, hogy ha jobb csapatot találok, eligazolhatok. Kaptam több ajánlatot is, de az előbbiek miatt nem volt kérdéses, hogy a Picket választom" - nyilatkozta Marko Lasica.