Vágólapra másolva!
Vasárnap Skaliczki László bejelentette, a nyártól nem folytatja a munkát a Pick Szeged férfikézilabda-csapatánál. A klub hétfőn már az új edzőt is megnevezte: a spanyol válogatottat 2005-ben vb-aranyhoz segítő  Juan Carlos Pastor megállapodása júliustól 2+2 évre szól.

Vasárnap késő este Madridban dr. Szűcs Ernő Péter, a Pick Kézilabda Zrt. igazgatóságának elnöke és Mezei Richárd, a Pick Kézilabda Zrt. vezérigazgatója megállapodott a spanyol Juan Calros Pastorral, így nyártól a spanyol szakember lesz a kétszeres magyar bajnok mestere.

"2+2 éves szerződést kötöttünk Juan Carlos Pastorral. Egy rendkívül szimpatikus, felkészült szakembert ismertünk meg a személyében. Azt ígértük, hogy méltó utódot találálunk Skaliczki László után, úgy gondolom, hogy ez sikerült. Pastor nemcsak a Valladoliddal, hanem a spanyol válogatottal is remek eredményeket ért el. Hatalmas kihívásnak tartja a szegedi munkát, ami számára nagyon vonzó. A spanyol bajnokság befejezése után jön el először Szegedre, a családja nem költözik vele, felesége és két leány gyermeke otthon marad Spanyolországban" - nyilatkozta a klub honlapján Mezei Richárd.

Forrás: AFP/Philippe Huguen

"Úgy gondoltam, hogy itt az ideje elhagynom Spanyolországot. Remek ajánlatot kaptam a Szegedtől. Véleményem szerint egy jó csapatot alkothatunk közösen, amely elérheti azokat a célokat, amelyeket kitűzünk magunk elé. A legnehezebb dolog, hogy otthon kell hagynom a családom, de készen állok erre is, izgalommal várom a szegedi munkát" - mondta Juan Carlos Pastor.

Juan Carlos Pastor 1968. május 18-án született Valladolidban, ahol 1995 óta, azaz tizennyolc éve dolgozik. 2004 és 2008 között a spanyol válogatott szövetségi kapitánya, irányításával a csapat 2005-ben világbajnok, 2006-ban Európa-bajnoki ezüstérmes, 2008-ban olimpiai bronzérmes lett. A Valladoliddal 2009-ben KEK-et nyert, de kétszer a spanyol kupában (2005, 2006) és egyszer a Copa Asobalban is (2003) győzelemre vezette klubcsapatát.