Vágólapra másolva!
Három vb-bronz után idén végre sikerült begyűjtenie a legfényesebb érmet Sterbik Árpádnak, aki a spanyol férfikézilabda-válogatott tagjaként világbajnok lett. A Veszprém egykori kapusa szerint az ilyen tornákon tudni kell játszani, szerinte a horvátoknak van a legkomplettebb csapatuk, de a magyaroknak sem kell panaszkodni.

"A temérdek bronzérem után már úgy éreztem, hogy el vagyok átkozva. Mindenképpen ez volt a célom, hogy ha már eljutunk a döntőbe, ott aranyat nyerjünk" - nyilatkozta Sterbik Árpád, a spanyol férfikézilabda-válogatott vajdasági születésű kapusa a Magyar Szónak. "Az ilyen tornákon tudni kell játszani. Nekem például ez már az ötödik vébém volt. Mérkőzésről mérkőzésre jobban játszottunk, s ez volt a kulcsa az egésznek."

Az egykori veszprémi kapus szerint nehéz megmondani, hogy melyik csapat volt a világbajnokság legjobbja. "A horvátok bedarálták a franciákat, a dánok meg a horvátokat. A döntőben aztán meg mi daráltuk be a dánokat. Két éve hangoztatom, hogy a horvátoknak van a legkomplettebb csapatuk. Most nem volt szerencséjük, de meggyőződésem, hogy a következő nagy versenyeken is meghatározó erőt képviselnek majd."

Sterbik állítja, a magyaroknak nincs okuk az elkeseredésre.

"Hallottam, hogy Mocsai Lajos arra panaszkodott, kezd kiöregedni a csapata, és nincs megfelelő utánpótlása. Ez szerintem így nem igaz, hiszen a magyarok kéziválogatott nagyon jó, ezek a játékosok vígan végigjátsszák még a következő olimpiai ciklust."