Társoldalunk:

Kiizzadta a sikert a fáradt pólóválogatott

2013.02.01. 20:28

Negyedik mérkőzését is megnyerte a férfivízilabda-válogatott a Világligában: az új szövetségi kapitány, Benedek Tibor irányította csapat egy góllal verte meg Romániát a selejtezőcsoport debreceni összecsapásán.

Online közvetítés

Eredmény, Világliga, csoportmérkőzés:
Magyarország - Románia 9-8 (2-2, 2-3, 3-1, 2-2)
a magyar góldobók:
Varga Dániel 3, Decker Á. 2, Kis G., Bátori, Szivós, Török 1-1

A románokat az őszi első meccsen, október végén vendégként 12-9-re múlta felül Nagyváradon a magyar együttes, amelyet akkor még megbízott szakvezetőként vezényelt az uszoda partjáról a játékosként háromszoros olimpiai bajnok Benedek. A korábbi fordulókban az olaszokat és az oroszokat is sikerült megverni, előbbieket november elején Székesfehérvárott 6-5-re, utóbbiakat pedig szerdán, Volgográdban 10-7-re.

A Debrecenben rendezett találkozón kölcsönösen terméketlen akciókat követően a vendégek találtak be először, ám gyors válasz gyanánt emberelőnyös támadásból alkalmi centerként Decker Ádám egyenlített, az olimpiai bajnok Varga Dániel pedig lefordulás végén volt eredményes (2-1). Viszont még az első szünet előtt 2-2-re alakították az állást a románok.

A második nyolc perc egy ideig a jól teljesítő kapusokról szólt, aztán egy vendégbomba Nagy Viktor kapujában landolt (2-3). Kis Gábor, az olimpiai aranyérmes center húzásával lett 3-3, majd Bátori Bence pattintott lövése ért célba (4-3). Előnynövelés helyett azonban megint egyenlítés következett, sőt a nagyszünetre vissza is vették a vezetést a románok (4-5).

A harmadik negyedben látványos akciógóllal Varga Dániel köszönt be: a csapatkapitány kilőtte a bal felső sarkot (5-5). Centergól volt a felelet (5-6), majd Szivós Márton hatásos bombájával lett 6-6, sőt az előny is megszületett a változatlanul biztos kezű Varga jóvoltából (7-6).

A befejező játékrész egy igen távolról is sikeresnek bizonyult román lövéssel indult (7-7), majd Decker Ádám a jobb felső sarokba küldte a labdát (8-7). Emberelőnyből egyenlített a vendégcsapat, a fór kínálta lehetőséggel azonban a magyar csapat is élt Török Béla révén (9-8).

A meccs legjobbjának Varga Dánielt választották, de kiemelkedett a csereként beállt kapus, Decker Attila is, akinek négy-öt nagyon fontos védése is volt.

A magyar válogatott továbbra is százszázalékos teljesítménnyel vezet a csoportban. A Benedek-csapat legközelebb március 27-én játszik a Világligában, a Bariban rendezendő meccsen az ellenfél Olaszország lesz.

A C csoport állása:
1. Magyarország 12 pont/4 mérkőzés
2. Olaszország 6/3
3. Románia 2/4
4. Oroszország 1/3

KAPCSOLÓDÓ CIKK