Vágólapra másolva!
Nehezen tudja feldolgozni az Oltchim Valcea nőikézilabda-csapata a Ferencváros elleni Bajnokok Ligája-vereséget. A szezonban még hibátlan román együttes vasárnap hazai pályán 23-22-re kikapott a magyar csapattól. Jakob Vestergaard edző nem érti, mi történt, Tomori Zsuzsa szerint ki tudták használni, hogy a románok lenézték a Fradit.

Két győri kézilabdázó is Macedóniában folytatja

A szenzációsan védekező Ferencváros nőikézilabda-csapata 23-22-re nyert a végső győzelemre is esélyesnek tartott román Oltchim Valcea otthonában a Bajnokok Ligája középdöntőjének vasárnapi nyitófordulójában.

"Alig tudom elhinni. Úgy nyertünk, hogy a támadójátékunk nem volt jó, de nagyon taktikusan és okosan játszottunk. A védekezésünk önmagáért beszél, hiszen ettől a játékosállománytól csak 22 gólt kaptunk" - nyilatkozta a mérkőzést követően a klub hivatalos honlapjának Elek Gábor, a Fradi vezetőedzője.


Tomori Zsuzsa (képünkön) azt mondta, fizikálisan teljesen elkészült az erejével a csapat. "A 48. percben mondtam, hogy itt a vég. Örülök, hogy tudtunk nyerni, de köszönhetjük az ellenfélnek is, hogy ilyen rosszul játszott. A csarnokban őrült hangulat volt, szerintem a románok elbízták magukat, lenéztek bennünket, és mi ezzel tudtunk élni."

Tomori szerint a védekezés összeállt, Abramovics jól védett, az összteljesítményért pedig büszke a csapatra. "Álmaimban gondoltam csak azt, hogy Valceában nyerni tudunk. Most már el kell hinni, hogy tovább tudunk jutni a csoportból."

Forrás: MTI/Mediafax/Remus Badea

A románok rendkívül csalódottak voltak a mérkőzés után, hiszen a csoportkört százszázalékos teljesítménnyel abszolválták, és a középdöntőben is egyértelmű favoritnak számíotttak.

"Ezért a gyalázatért egyformán bűnösök vagyunk. Nagyon nehéz megemészteni egy ilyen vereséget. Elnézést kérünk mindenkitől, ilyen szinten, a Bajnokok Ligájában ennyi hibát nem lehet megengedni" - nyilatkozta Adriana Nechita, a csapat jobbszélsője célozva arra, hogy a statisztika szerint a Valcea 18 labdát szórt el a mérkőzésen.

"Ellenfelünk semmin sem lepődött meg, nyugodtan és biztosan játszott. Ez még csak az első mérkőzés volt, nincs veszve semmi" - tette hozzá.
"Nem lehet megnyerni egy mérkőzést úgy, hogy csak az utolsó tíz percben kézilabdázunk. Ez hidegzuhany volt. Fel kell emelni a fejünket, és menni előre" - mondta Ionela Stanca, a román csapat válogatott beállósa.

Forrás: MTI/Mediafax/Laurentiu Mich

Szamoránsky Piroska védekezésben teljesített extrát

"Egyszerűen nem tudom megmagyarázni, mi történt. Mintha teljesen más csapatot láttam volna a pályán" - nyilatkozta Jakob Vestergaard vezetőedző.

Az Oltchim utoljára 2012. február 19-én kapott ki hazai pályán, akkor 34-24-re verte a későbbi BL-győztes Buducnost Podgorica. A csapat zsinórban hat győztes BL-mérkőzés után kapott ki, így Vestergaard se tudta megtörni, csak beállítani a rekordot. A 2007-2008-as szezonban Gheorghe Tadici ugyancsak hat győzelemig jutott sorozatban, ami akkor egy döntetlennel szakad meg.

Összességében Vestergaard 16 egymást követő győzelemig jutott, a hat BL-siker mellett a hazai bajnokságban tízszer nyert csapata.

Neagut Belgiumban műtik
Az egy hete súlyos térdsérülést szenvedett Valcea-játékost, Cristina Neagut Belgiumban műtik meg. A vállsérülés miatt 20 hónapot kihagyó átlövő - akit 2010-ben a világ legjobb kézilabdázójának választottak - edzésen szenvedett keresztszalag-szakadást, a biztos felépülés miatt az egyik leghíresebb specialista, Marc Martens professzor operálja majd. Martens korábban a Valce két játékosát, Paula Ungureanut és Valentina Ardean Eliseit is műtötte, leghíresebb páciensei között van a brazil Ronaldo és Kaká, illetve a holland Marco van Basten is.