Vágólapra másolva!
A következő fél évben Norvégiában kezelik Karl Erik Böhnt, a magyar nőikézilabda-válogatott szövetségi kapitányát. A norvég edzőnél egy év eleji vizsgálaton akut leukémiát diagnosztizáltak, gyógykezelését azonnal megkezdték Oslóban.

A kezelések várhatóan a nyárig tartanak, addig Siti Bea másodedző látja el a gyakorlati teendőket, és irányítja a válogatott felkészülését, Böhn a kezelések mellett elemzői munkát végez majd. A tervek szerint a csapat a nyár elején Norvégiába utazik edzőtáborozni, ekkor - ha gyógykezelése megengedi - a kapitány várhatóan személyesen is ott lesz a válogatottal.

"A Magyar Kézilabda Szövetség nevében teljes támogatásomról biztosítottam Karl Erik Böhnt" - nyilatkozta Vetési Iván, a Magyar Kézilabda Szövetség elnöke. "Mellette állunk, és amiben csak tudjuk, segítjük gyógyulását. Biztos vagyok benne, hogy KEB fél év múlva egészségesen és teljes erővel folytatja majd a munkát a magyar női válogatott mellett, és - amennyire kezelése engedi - a következő hónapokban is aktívan dolgozik majd a csapat sikeréért.

A Magyar Kézilabda Szövetség további tájékoztatásig arra kéri a szurkolókat és a nyilvánosságot, hogy Karl Erik Böhn mielőbbi gyógyulása érdekében biztosítson teljes nyugalmat a magyar női válogatott szövetségi kapitányának.

A jövő héten 48 éves Böhn 2011 augusztusa óta irányítja a nő válogatottat, amely tavaly decemberben Európa-bajnoki bronzérmet szerzett. A csapat biztos résztvevője a december 7. és 22. közötti szerbiai világbajnokságnak.