Vágólapra másolva!
Nem sokkolta a leukémiás betegségének híre Karl Erik Böhnt. A magyar nőikézilabda-válogatott szövetségi kapitánya kesergés helyett mindig csak az előtte álló feladatokra koncentrál, egy norvég szakvélemény szerint gyógyulásának esélye 70-80 százalék.

Leukémiás a nőzikézilabda-válogatott kapitánya

"Egyáltalán nem volt sokkszerű, sőt, egy kicsit meg is könnyebbültem, hogy ennyire súlyos a helyzet" - mondta a Nemzeti Sportnak adott interjúban az Oslóban kezelt szakember. "Az előző hónapokban ugyanis már kezdtem aggódni, hogy mentálisan estem szét, amiatt lettem ilyen gyenge, fáradt, erőtlen. Azt hittem, a fejemben van a baj."

Böhn elmondta, november óta egyre gyengébbnek érezte magát, akkor fordult orvoshoz, amikor egy alkalommal tíz másodperc után le kellett jönnie a futószalagról. A vérvétel után az orvos azonnal berendelte a kórházba. "Ilyen a sors. Ha úgy alakul, hogy ennyi volt megírva, boldogan lépek le a színről, elégedett vagyok az életemmel. De ettől még hiszek abban, hogy meggyógyulok. Nem kesergek, mindig csak az előttem álló órára, napra koncentrálok, hogy a lehető legjobban végigcsináljam."

A magyar válogatottal decemberben Eb-bronzérmet szerző norvég edző megköszönte a magyar szurkolók biztatását. "Ezek az üzenetek erőt adnak, mindent meg fogok tenni, hogy meggyógyuljak, harcolni fogok, ahogy bírok. De ezen felül nem ígérhetek semmit."

A Nemzeti Sport idézte a norvég tv2 szakvéleményét, mely szerint a Böhnt sújtó akut leukémia legyőzhető, megfelelő kezelés esetén Norvégiában 70-80 százalék a gyógyulás esélye.

Böhn legközelebb két-három hónap múlva hagyhatja el a kórházat, a magyar válogatott szakmai munkáját a másodedző Siti Beáta irányítja a kezelése alatt.

A tervek szerint a magyar csapat a nyár elején Norvégiába utazik edzőtáborozni, ha gyógykezelése megengedi, a kapitány csatlakozik a válogatotthoz.