Vágólapra másolva!
Az eddig százszázalékos teljesítménnyel listavezető lengyel Orlen Wisla Plock férfikézilabda-csapata a szerdai bajnoki kezdetére nem tudott orvosi ügyeletet biztosítani, így a kiesés ellen küzdő ellenfél - kihasználva a szabály adta lehetőségeket - negyedórás várakozás után levonult a pályáról. Az orvos tíz másodperccel később megérkezett, de hiába.

Hihetetlen körülmények között ért véget a lengyel férfikézilabda-bajnokság listavezetőjének, az Orlen Wisla Plocknak szerdai, Piotrkowianin Piotrków elleni hazai összecsapása.

A tizennégy meccsből tizennégyet megnyerő Plock - amelynek csapatában két magyar válogatott játékos, Ilyés Ferenc és Eklemovics Nikola is szerepel - amatőr hibát vétett, a 18 órás kezdésre ugyanis nem tudott orvost biztosítani a helyszínen.

A lengyel szövetség szabályzata negyedórás várakozást ír elő, miután ez hajszálpontosan letelt, a kiesés elől menekülő Piotrkowianin Piotrków játékosai jelezték, részükről befejezettnek tekinthető a mérkőzés, amelyet így 10-0-s gólkülönbséggel és két ponttal zártak.

A Gs24.pl információja szerint az orvos tíz másodperccel a negyedórás határidő lejárta után megérkezett, és bár a vendégcsapat játékosai még a teremben tartózkodtak, nem voltak hajlandóan pályára lépni.

A vendégek elnöke, Bogumila Szczukocka megpróbált hatni a csapatra, de a játékosok nemet mondtak, hiszen a bajnokság legkönnyebb és legbiztosabb két pontját zsebelték így be.

"Elvesztettem sportágba vetett hitemet" - nyilatkozta Andrew Miszczynski, a Plock elnöke, aki a viharos sajtótájékoztatón bejelentette, a klub fellebbezni fog az ítélet ellen.

"Csalódott vagyok, mert egész Európa erről fog beszélni a következő napokban. A kézilabda a legnagyobb vesztese ennek az estének, sokat elfelejtették, hogy ez egy sport. Csalódtam a piotrkowi játékosok hozzáállása miatt" - nyilatkozta Lars Walther, a hazaiak dán edzője.