Vágólapra másolva!
Felmentették posztjáról a Debreceni VSE vízilabdacsapatának edzőjét, Gyöngyösi Andrást, a szerdán a szerb Radnicski Kragujevac elleni Eurokupa-elődöntőben alulmaradt együttes irányítását megbízott edző veszi át.

A debreceni pólóegyesület közleményében úgy fogalmazott, hogy február 6-tól nem Gyöngyösi András irányítja a DVSE szakmai munkáját, mivel ellehetetlenült az együttműködés az edzővel, aki nem volt hajlandó alkalmazkodni a DVSE teherbíró képességéhez.

"Az utóbbi időszakban súlyos nézeteltérés alakult ki az egyesület elnöksége és Gyöngyösi András vezetőedző között a rendelkezésre álló erőforrások beosztásáról" - áll a dokumentumban. A klub jelezte: a vezetőedző nem fogadta el az egyesület finanszírozási feltételeit, a személyes javadalmazásának megállapításában is rugalmatlan volt.

Forrás: MTI/Mircea Rosca

Az elnök Varga Tamás most már edzőként is dolgozik

"A nézetkülönbségek nem csupán az irodákban okoztak feszültséget, hanem a medence partján is, ezért a DVSE elnöksége felfüggesztette a vezetőedző megbízatását. A pólóklub szakmai munkájáért ideiglenesen Varga Tamás, a DVSE elnöke felel." - olvasható a közleményben.

A Debreceni VSE történetének első kontinentális kupaszereplésén jutott el a második számú sportági sorozat legjobb négy gárdája közé, a hazai bajnokságban pedig a 14 csapatos élvonalban jelenleg az ötödik helyen áll.