Vágólapra másolva!
Zácsik Szandra mellett másik klasszis átlövőjét is elveszítette a Ferencváros nőikézilabda-csapata, miután az orosz Zvezda Zvenyigorod ellen kiszenvedett 35-34-es hazai Bajnokok Ligája-siker során Nerea Pena térdszalagszakadást szenvedett. A mérkőzés legjobbja, Tomori Zsuzsa 14 gólig jutott.

Az élő közvetítés

Eredmény, női BL, középdöntő, II. csoport, 2. forduló:
FTC-Rail Cargo Hungaria - Zvezda Zvenyigorod (orosz) 35-34 (18-17)
Dabas, 2500 néző
v.: Nikolic, Stojkovic (szerbek)
FTC: Abramovics, Pastrovics, Ferenczi (kapusok) - Cifra, Szarka, Vérten 6, Szucsánszki 1, Such, Deáki, Dajka 4, Kovacsicz 6, Lukács, Tomori 14/3, Pena 1, Németh, Szamoránsky 3
Zvezda: Kalinyina, Szidorova (kapusok) - Da Silva, Posztnova 4, Dmitrjeva, Koroljova 2, Lobacs 5, Uszkova 5, Marennyikova 5, Havronyina 3, Szabó V., Nikolic 5/5, Lacrabere 5
hetesek: 6/3, illetve 5/5
kiállítások: 10, illetve 10 perc

Forrás: MTI/Illyés Tibor

Szucsánszki ezúttal csak egy gólig jutott

A tavalyi KEK-menetelés során oda-vissza verte orosz riválisát, a Zvezda Zvenyigorod együttesét a Ferencváros nőikézilabda-csapata, és a múlt heti, valceai bravúrgyőzelem után hazai pályán is abszolút esélyesnek számított a Bajnokok Ligája-középdöntő második fordulójában.

Mindkét csapat igen szellősen védekezett, hosszú ideig az oroszoknál volt az előny, ám egy kettős emberelőnyt a Fradi gyorsan kihasznált, és 9-7-re meglépett.

A 19. percben már 14-10-re is vezetett a magyar együttes, ám néhány könnyelműség miatt feljött az ellenfél 15-14-re. Elek Gábor időt kért, de az első akció mindjárt tragikus véget ért: a hazaiak spanyol légiósa, Nerea Pena jobb térde egy rossz kitámasztás során megbicsaklott, az elsődleges vizsgálatok szerint műtött térdében ismét elszakadtak a szalagok.

A Fradi kicsit megrogyott egyik legjobbja elvesztésétől, a félidő így szerény 18-17-es hazai előnnyel zárult.

Forrás: MTI/Illyés Tibor

Szamoránszky Piroska háromszor talált be

Szünet után Tomori révén sokáig egyszemélyes showműsort láthatott a dabasi közönség, zsinórban négyszer talált be Kalinyina kapujába, és nagyon az sem zavarta meg, hogy az orosz kapus kivédte egy hetesét.

A 37. percben Marennyikova találatával ismét vezettek az oroszok (22-23), de ekkor Dajka pillanatai következtek, ugyanis a Pena helyén szereplő fiatal átlövő sorozatban háromszor is eredményes volt, így megnyugtató, háromgólossá nőtt az előny (27-24).

A Zvenyigorod csapatát Nikolic hetesei tartották versenyben, az 52. percben még 31-28-ra vezetett a Fradi, de az oroszok még kétszer felkapaszkodtak egy-egy gólra.

Forrás: MTI/Illyés Tibor

Kovacsicz Mónika öröme érthető

Az 58. percben Elek Gábor időt kért, és egyszerű taktikát mondott tanítványainak: "Ne csináljunk hülyeséget elől, csak a tuti menjen!"

Szerencsére Dajka és Vérten lélektanilag fontos gólokat lőtt, Abramovics pedig két óriásit védett, így a végén Marennyikova szépítése, illetve Nikolic időntúli hetese is belefért.

A Fradi 35-34-re nyert, és a jövő vasárnap a szlovén Krim Ljubljanát látja vendégül ugyancsak Dabason.

"Tudtuk, hogy nehéz mérkőzés lesz, sajnos most a védekezésünk nem volt jó, és a kapusteljesítmény sem állt össze" - nyilatkozta a DigiSportnak Tomori Zsuzsanna, aki végül 14 góllal fejezte be a mérkőzést. "Úgy terveztük, hogy átrohanunk az oroszokon, de nem így történt. Jó, hogy ez a meccs itthon volt, a hangulat és a szívünk vitt előre. Próbáltuk Penát pótolni, nélküle nagyon nehéz lesz folytatni a BL-t. Most a kötelezőt behúztuk, már a Krimre kell koncentrálni."

"Védekezésben a beálló körüli játékot nagyon gyengén oldottuk meg. Egy hete Valceában levettük a világklasszisokat a pályáról. most nem sikerült, ezért is kaptunk ennyi gól. Az, hogy Pena megsérült azért is rossz, mert megint eggyel kevesebben lettünk. Keserves időszak elé nézhetünk, de nem adjuk fel" - mondta Elek Gábor, a Ferencváros vezetőedzője.

A csoport másik mérkőzésén:
Krim Ljubljana (szlovén) - Valcea (román) 28-24 (13-10)

Az állás:
1. Ljubljana 4 pont (57-48)
2. FTC 4 (58-56)
3. Valcea 0 (46-51)
4. Zvenyigorod 0 (58-64)

középdöntő, I. csoport, 2. forduló:
Buducnost (montenegrói) - Larvik (norvég) 18-20 (9-8)