Vágólapra másolva!
Benedek Tibor a legfontosabb szakmai célnak azt nevezte a péntektől vasárnapig tartó felkészülési vízilabdatorna előtt, hogy a férfiválogatott minél kevesebb gólt kapjon ellenfeleitől.

Benedek Tibor szövetségi kapitány elmondta, hogy 18 játékossal készülnek a hétvégi tornára, amelyen a magyar válogatott ellenfele a román és a kanadai válogatott, továbbá a magyar juniorválogatott lesz.

"Szeretném, ha mindenki vízbe kerülhetne a kupán, az pedig, hogy minél kevesebb gólt kapjunk, fontosabb szakmai cél annál, mint hogy minél többet lőjünk például a junioroknak" - fogalmazott a háromszoros olimpiai bajnok Benedek.

Kemény Dénes, a Magyar Vízilabda Szövetség elnöke felidézte, hogy Debrecenben indult a hetedik esztendeje tartó nemzetközi sorozat, és a tornának Kecskemét második alkalommal lesz a házigazdája. Hozzátette: bízik benne, hogy egyszer majd megint lesz olyan Volvo-kupa, amelyen a világbajnok és az olimpiai bajnok játszik egymással.

Zombor Gábor, Kecskemét polgármestere annak a reményének adott hangot, hogy az idei torna hozzájárul a magyar válogatott sikeres nyári, barcelonai világbajnoki szerepléséhez. Hangsúlyozta továbbá, hogy a mostani négyes tornával debütál a tavaly átadott, európai színvonalú városi fedett uszoda.

A 7. Volvo-kupa programja, péntek:
Románia - Kanada 17.00
Magyarország - Magyar juniorválogatott 19.00

Szombat:
Magyar juniorválogatott - Románia 15.00
Magyarország - Kanada 17.00

Vasárnap:
Magyar juniorválogatott - Kanada 9.30
Magyarország - Románia 11.30