Vágólapra másolva!
Ugyan legjobbjai nélkül érkezett a veszprémi Bajnokok Ligája-csoportmérkőzésre az Atlético Madrid férfikézilabda-csapata, mégis komoly ellenállást tudott kifejteni a fáradtan, sok hibával és néha túl lazán játszó magyar bajnok ellen. A vége 26-19 lett, az MKB Veszprém ezzel csoportelsőként várhatja a nyolcaddöntő keddi sorsolását.

Eredmény, férfi BL, 10. (utolsó) forduló, B csoport:
MKB Veszprém - Atlético Madrid (spanyol) 26-19 (12-8)
Veszprém Arena, 5000 néző
v.: Jurinovic, Mrvica (horvátok)
Veszprém: Fazekas, Alilovic (kapusok) - Gulyás 1, Iváncsik G. 1, Schuch, Császár 1, Iváncsik T. 2/1, Laluska 1, Nagy L. 5, Dzsamali 1, Ugalde 6, Chema Rodriguez 1, Terzic 2, Sulic 4, Pesic 1, Stranigg
Atlético: Sabanovic, Diez García (kapusok) - Sanchez 3, Fernandez 1, Källman 2, Ferrer 3, Romero Rodriguez 3, Markussen, Davis 2, Garcia Parrondo, Gojun 1, Masachs 4/2
hetesek: 1/1, illetve 2/2
kiállítások: 4, illetve 6 perc

"Nyilvánvaló volt, hogy a harmadik vagy a negyedik hely lesz a mienk, miután az előnyösebb pozíciót már megszereztük, nem kockáztatunk. Nem hiszek más eredményben, csak a győzelemben, de majd meglátjuk, mi történik" - nyilatkozta az Atlético mestere, Talant Dusebajev az utolsó Bajnokok Ligája-csoportmérkőzés előtt.

Forrás: MTI/Kovács Anikó
Sulic négy gólig jutott Forrás: MTI/Kovács Anikó


A Független Államok Közösségével 1992-ben olimpiai bajnok, az oroszokkal 1993-ban világbajnok, majd spanyol színekben kétszeres olimpiai bronzérmes edző a szerdai Granollers elleni Király-kupa-negyeddöntőre tartalékolva úgy döntött, legjobbjait otthon hagyja.

Így a norvég kapus, Dahl mellett otthon maradt a két világklasszis irányító, Canellas és Balic is, nem utazott el Veszprémbe a csapat egykori kedvence a jobbátlövő Lazarov és a vállát fájlaló olimpiai világ- és Európa-bajnok Barachet, illetve a tarthatatlan beállós, Aginagalde sem, de a mérkőzés során nem kapott egy perc lehetőséget sem az Európa-bajnok Markussen sem.

Így aztán úgy tűnt, a Veszprémnek sétagalopp lesz begyűjteni a két pontot, és ezzel a csoportelsőséget.

Forrás: MTI/Kovács Anikó
Alilovic végig a pályán volt Forrás: MTI/Kovács Anikó


A Veszprém először a 4. percben vezetett Nagy László első góljával (3-2), negyedóra után már 8-3 állt a neve mellett, és bár nem játszott ellenállhatatlanul, a madridiak tanácstalansága szemmel látható volt. A klasszisok hiányában ugyanis nem maradt normális átlövő és irányító, szélsőkkel nem lehet meccset nyerni, a két beállóra épülő támadójáték pedig nagyon nem ült.

Viszont a Veszprémet is elaltatta a gyengébb ellenfél, amely ráadásul a 24. percben elveszítette veterán bosnyák kapusát, Sabanovicot, így a 19 éves, tapasztalatlan Diez García lépett pályára.

Forrás: MTI/Kovács Anikó
Sabanovic már az első félidőben megsérült Forrás: MTI/Kovács Anikó


A félidő 12-8-es vezetése után a második játékrész elején tovább könnyelműsködött a Veszprém, ennek következtében lassan felzárkózott a rivális (14-12). Ahogy rendezte sorait a házigazda, pillanatok alatt háromszor is eredményes volt, amikor kellett, mindig jól összpontosított a magyar bajnok.

A hajrában fokozatosan ellépett a magyar csapat, és végül 26-19-re nyert, ezzel megnyerte csoportját. Ez azt jelenti, hogy a legjobb 16 között egy csoportnegyedik ellen folytatja, és továbbjutás esetén a negyeddöntőben is hazai pályán játszhatná a visszavágót.

A BL nyolcaddöntőinek sorsolását kedden 12.30 órakor rendezik Bécsben. A csoportelsők a negyedikekkel, a másodikok pedig a csoportharmadikokkal játszanak úgy, hogy az azonos csoportból érkezők nem kerülhetnek párba.