Vágólapra másolva!
Forrnak az indulatok az Oltchim Valcea nőikézilabda-csapatánál, a román bajnok szombaton sorsdöntő BL-mérkőzésre érkezik a Ferencvároshoz, de azt se tudni, vajon a legjobbak vállalják a játékot vagy sem. A válogatott beállós Ionela Stanca már távozott, a klub elnöke szerint árulóra nincs is szükség. Jakob Vestergaard viszont bízik a bravúrban, és tudja, hogyan lehet semlegesíteni Tomori Zsuzsannát.

Szerződésszegés miatt három játékosa is feljelentette az Oltchim Valcea nőikézilabda-csapatát a román szövetségnél, és bár a hírek szerint ketten megállapodtak a klubbal, mégis bármikor távozhatnak.

A Valcea március negyedikéig kapott haladékot hogy kifizesse tartozását két spanyol válogatott játékosának, Alexandrina Barbosának és Silvia Navarrónak.

A román lapok szerint a múlt szombati, Zvezda Zvenyigorod elleni mérkőzést megelőzően a két játékos megkapta decemberi fizetését is, igaz, a januárit nem. Állítólag vállalták a folytatást, de bármikor szabadon távozhatnak. (Barbosa másodszor került ilyen helyzetbe Romániában, egyszer már hasonló okok miatt elhagyta a Rulmentul Brasov együttesét.)

Forrás: AFP/Andrej Isakovic
Ionela Stanca Forrás: AFP/Andrej Isakovic

Ionela Stanca nem várt, a válogatott beállós csütörtökön azonnali hatállyal szerződést bontott.

"Elárulta a klubot, ilyen játékosra nincs szükségünk. És szeretném figyelmeztetni az összes klubot, hogy óvakodjon az olyan játékostól, aki csak a saját érdekeit nézi" - idézte a felháborodott Petre Berbecaru elnök szavait a Gazeta Sporturilor.

A lap arról is írt, hogy a Győr már megegyezett a montenegrói jobbátlövővel, Katarina Bulatoviccsal is a jövő évi folytatásról.

A Valcea szombaton a Ferencváros ellen játszik Bajnokok Ligája-mérkőzést Dabason, ha a magyar csapat pontot szerez, akkor bejut az elődöntőbe. A románok edzője, Jakob Vestergaard viszont bízik a bravúrban. "Azért szerződtem a csapathoz, hogy megnyerjük a BL-t. Erre még megvan az esélyünk. Annyit tudok, hogy Iulia Curea sérült, így rá nem számíthatok, szerintem mindenki másra igen."

A dán szakember úgy véli, hogy csapata készen áll az idegenbeli győzelemre. "Taktikailag felkészültünk, szerintem megtaláltuk a megoldást Tomori Zsuzsanna semlegesítésére is. De ne felejtsük el, hogy vannak más veszélyes játékosok is, mint Kovacsicz Mónika vagy Szamoránsky Piroska" - mondta Vestergaard, majd hozzátette, tudja, hogy a magyar-román viszony miatt a lelátón ellenséges lesz a légkör.