Vágólapra másolva!
A legnehezebb csapatot, a német Kielt kapta negyeddöntős ellenfélnek az MKB Veszprém a férfikézilabda Bajnokok Ligája bécsi sorsolásán.

Mivel a Veszprém első helyen zárt a csoportkörben, tudni lehetett, hogy négy csapat közül kerül ki a negyeddöntős ellenfél: a német Kiel és Flensburg, a spanyol Atlético Madrid, valamint a macedón Szkopje volt a másik kalapban.

Iváncsik Gergő, a Veszprém válogatott szélsője a Szkopjét szerette volna, ahogy a drukkerek is, a hivatalos oldalon messze a macedónok kapták a legtöbb szavazatot a "kit választanál ellenfélnek" kérdésre. Nem jött be, amit szerettek volna, a Final Fourba kerülésért ugyanis a Kielen kell túljutni, amely egy csoportban volt a Veszprémmel.

Akkor hazai pályán 31-30-ra győzött a Veszprém, amely Németországban 32-21-re kapott ki, ez volt a magyar csapat egyetlen veresége a BL-ben. A Kiel az elmúlt hat évben ötször jutott el a döntőig a BL-ben, és háromszor, 2007-ben, 2010-ben és 2012-ben meg is nyerte a sorozatot.

A párharcok első mérkőzéseit április 17. és 21. között kell megrendezni. A visszavágók április 24. és 28. között lesznek. A Veszprém - mivel csoportelső volt - a második találkozón játszhat saját közönsége előtt.

Zámbó Éva irodavezető a veszprémi csapat képviseletében a sorsolás helyszínén az európai szövetségnek nyilatkozva többek között arról beszélt, hogy a magyar együttesnek összességében nincsenek jó emlékei a két csoporttalálkozóról, de reméli, hogy képes lesz tanulni a hibáiból. Kérdésre válaszolva elmondta, önbizalmat ad, hogy sikerült túljutni a spanyol Ademar Leónon, de hozzátette: "a következő feladat nehezebb lesz".

Ugyancsak szóba került, hogy mekkora szurkolói támogatásra számíthat a Veszprém. "Kétszer-háromszor is meg tudnánk tölteni a csarnokot" - fogalmazott Zámbó Éva. A Veszprém Arénába több mint ötezer néző fér be egy kézilabda-mérkőzésre.

Sabine Holdorf-Schust, a kieliek klubmenedzsere hangsúlyozta, számukra hátrány, hogy a második mérkőzést játsszák idegenben, majd hozzátette, igyekeznek megszakítani azt a sorozatot, hogy a Final Four bevezetése óta az előző évi győztes legközelebb nem jutott be a négyes döntőbe.

Antonio Carlos Ortega, a Veszprém vezetőedzője a Kossuth Rádiónak úgy nyilatkozott, hogy kétségtelenül a legerősebb ellenfelet kapták, de valószínűleg a németek sem a Veszprémet akarták.

"A második meccset játsszuk hazai pályán, szeretnénk már a kinti mérkőzésen megnehezíteni a Kiel dolgát, hogy eséllyel várhassuk a visszavágót. Konkrétan nem mondanék semmit arra vonatkozóan, hogy milyen eredménnyel lennék elégedett az első meccsen, de egy biztos: pokoli 120 perc vár ránk, amely során végig, minden pillanatban maximálisan oda kell figyelnünk" - fogalmazott a tréner, hozzátéve: talán egy kis előnyt jelenthet, hogy csapata a visszavágót játssza itthon, de ez is majd elválik.

A negyeddöntő párosítása:
Kiel (német) - MKB VESZPRÉM
Atlético Madrid (spanyol) - Barcelona (spanyol)
Metalurg Szkopje (macedón) - Kielce (lengyel)
Flensburg (német) - Hamburg (német)