Vágólapra másolva!
Két játékosát is elveszíti a komoly pénzügyi gondokkal küszködő Ademar León férfikézilabda-csapata. A bosnyák beállós, Vladimir Vranjes Szegeden kötött ki.

Két bosnyák játékos, a balszélső Faruk Vrazalic, illetve a beállós Vladimir Vranjes is távozik a bajnokság végén a spanyol Ademar León kézilabdacsapatától.

Tavyly nyáron mindkét kézis egyéves szerződést kötött, ám egy záradék értelmében amennyiben a klub három hónapig nem tud fizetni, szabadon távozhatnak. A Diariodeleon.es szerint az adósság már a négy hónapot is elérte, így nem meglepő, hogy Vrazalic és Vranjes is csapatot keres.

Ugyan a 25 éves, 199 centiméter magas, 110 kg súlyú Vranjest német és francia csapatok is hívták, végül a Pick Szeged ajánlatát fogadta el. Vranjes 1988. december 14-én született, szülővárosában, az RK Borac Banja Luka csapatában kezdett el kézilabdázni. 2010-ben pályára lépett a Tatabánya elleni EHF-kupa meccsen, ahol a egyszer talált a kapuba. Tavaly nyáron igazolt a spanyol Ademar Leónba, a Bajnokok Ligájában 18 gólt szerzett, a Veszprém ellen hazai pályán kétszer, míg a Veszprém Arénában négyszer talált a kapuba.

A távozó Skaliczki László helyett nyártól a világbajnok spanyol edző, Juan Carlos Pastor ül a kispadon. A klub eddig már szerződtette a világbajnok és BL-győztes jobbszélsőt, Roberto Garcia Parrondót, illetve a 25 éves irányítót, Niko Mindegiát.