Vágólapra másolva!
Vetési Iván, a magyar szövetség (MKSZ) elnöke felkérte a szervezet játékvezetői albizottságát, hogy a bíráskodás szempontjából vizsgálja meg az MKB Veszprém-THW Kiel férfi kézilabda Bajnokok Ligája-negyeddöntő szombati visszavágóját.

Az MKSZ honlapján olvasható hír szerint az elemzést a szövetség eljuttatja az Európai Kézilabda Szövetséghez (EHF), mert "eltökélt annak érdekében, hogy a magyar klubcsapatok és a magyar válogatottak minden mérkőzésen elfogulatlan játékvezetés mellett léphessenek pályára".

A Veszprém a legjobb nyolc között mindkét meccsen egy góllal maradt alul a címvédő német együttessel szemben, így nem jutott a négyes fináléba. A szombati visszavágóval kapcsolatban a magyar klub játékosai, vezetősége és szurkolói is erősen bírálták a játékvezetők teljesítményét.

* * *

A Hamburg és a Kielce csatlakozott vasárnap a címvédő német Kielhez és a spanyol Barcelonához a Bajnokok Ligája legjobb négy csapata között.

A negyeddöntő visszavágóin a hamburgiak ugyan két góllal kikaptak a vendég Flensburgtól, ám az idegenben szerzett hatgólos előnyük révén még így is továbbjutottak.

A Kielce egy hete idegenben a Metalurg Szkopje otthonában is győzött, vasárnap pedig nagyon fölényes sikert aratva biztosította helyét a négyes döntőben.

Az elődöntők sorsolását csütörtökön 11 órakor tartják Kölnben. A Final Fourt június 1-jén és 2-án rendezik ugyancsak a német városban.

Férfi BL, negyeddöntő, visszavágó:
Kielce (lengyel) - Metalurg Szkopje (macedón) 26-15 (12-8)
Továbbjutott:
a Kielce kettős győzelemmel, 53-40-es gólkülönbséggel.

Hamburg (német) - Flensburg-Handewitt (német) 23-25 (10-13)
Tj.:
a Hamburg 55-51-es gólkülönbséggel.

szombaton játszották:
MKB Veszprém - THW Kiel (német) 28-29 (14-12)
Tj.:
a Kiel kettős győzelemmel, 61-59-es összesítéssel.

Barcelona (spanyol) - Atlético Madrid (spanyol) 32-24 (15-9)
Tj.:
a Barcelona, 52-49-es összesítéssel