Vágólapra másolva!
Noha a most záruló idény jól sikerült az FTC nőikézilabda-csapatának, az együttes szeretne még előrébb lépni a következő szezonban. Kubatov Gábor klubelnök új munkacsarnokot ígért a Fradinak.

"Az NB I-ben döntősök voltunk, a Bajnokok Ligájában a nyolc közé kerültünk, a Magyar Kupában pedig az éremért játszunk majd" - mondta Kökény Beatrix ügyvezető igazgató a hétfői sajtótájékoztatón. "Jövőre szeretnénk előrébb lépni, közelebb kerülni a legnagyobb riválisunkhoz, a Győrhöz, és elvárás lesz, hogy a BL-ben ismét a legjobb nyolcba kerüljünk."

Hozzátette, ha egy kicsivel több a szerencséjük, és olyan alapjátékosok, mint például Nerea Pena vagy Tomori Zsuzsanna nem szenvedtek volna súlyos sérülést, akkor talán még jobb lett volna a szereplésük.

Elek Gábor vezetőedző kitért rá, hogy ebben az idényben egyszer sem tudtak a Győr ellen a legerősebb összeállításban pályára lépni, és a négy bajnokin összesen egy döntetlenre voltak képesek, a következő szezonban legalább két hazai győzelemben bízik az ETO-val szemben.

Jenei Zsolt Ákos szakosztályelnök elmondta, hogy a következő idényre sikerült leigazolniuk a kapus Szikora Melindát Fehérvárról, a beállós Mészáros Reát Vácról, valamint a német válogatott elsőszámú balátlövőjét, Laura Steinbachot a Leverkusenből.

A kapus Pastrovics Melinda Siófokra távozik, és térdpanaszai miatt a Magar Kupa májusi négyes döntőjében sem léphet már pályára. Ugyanoda kerül kölcsönbe Deáki Dóra és Dajka Bettina. Sikerült szerződést hosszabbítani Penával és Kovacsicz Mónikával.

Kubatov Gábor, az FTC elnöke elmondta, a női kézilabdások jó úton járnak, az elmúlt három szezonban csupán két légióssal a keretben sorozatban kétszer nyertek KEK-et, és idén a BL-ben vitézkedtek. "Parádés, hogy sok-sok magyar játékossal és kevés, ám minőségi légióssal milyen szép eredményeket ért el a csapat mind a hazai, mind pedig a nemzetközi színtéren. Erről az útról nem szabad letérni" - jegyezte meg Kubatov.

Kiemelte, az utánpótlás-nevelésen nagyon sok múlik, éppen ezért a következő két évben két munkacsarnokot szeretnének felépíteni, amelyet a fiatalok használhatnak majd.