Vágólapra másolva!
Az Európai Kézilabda Szövetség a Diana-Carmen Florescu, Anamaria Duta kettőst jelölte játékvezetőnek a Larvik-Győr női Bajnokok Ligája-döntő első mérkőzésére.

A jelölés azért pikáns, mert a Győri Audi ETO az elődöntőben a román Oltchim Valceát búcsúztatta, a ProSport úgy is jelentette meg cikkét, hogy örömét fejezte ki, hogy mégis lesz román a fináléban.

A Veszprém szurkolói a szombati férfi BL-elődöntő után amiatt dühöngtek, hogyan lehettek skandináv bírók a Kiel elleni mérkőzésen, amikor a német csapat edzője, Alfred Gislason izlandi, és a csapatban is számtalan északi játékos játszott. A tendencia folytatódik: a vasárnapi döntő első, norvégiai mérkőzésének három ellenőre között lesz dán (Allan Lund) és izlandi (Helga H. Magnusdottir) is.

Florescu és Duta az idei sorozatban kétszer is fújt a Ferencváros nőikézilabda-csapatának, de a magyarok Volgográdban és Sävehofban is győztek. A Győrnek 2010 őszén fújt a páros, akkor az ETO kettővel nyert hazai pályán a horvát Podravka ellen.

A Győr februárban egyszer már nyert 24-18-ra Norvégiában, az akkori meccset szintén román páros, Bogdan Nicolae Stark és Romeo Mihai Stefan vezette.