Vágólapra másolva!
Nem ment zökkenőmentesen a férfikézilabda-BL négyes döntőjének sorsolása, az egyik golyót ugyanis nem tudták kinyitni, végül másfél percnyi szerencsétlenkedés után egy kávéskanna segítségével lettek úrrá a problémán. Így aztán kiderült, hogy a Kiel a Hamburggal, a Barcelona pedig a Kielcével játszik a döntőbe jutásért, vagyis mindenképpen lesz egy német csapat a döntőben.

A kölni sorosláson a város polgármestere, Jürgen Roters és az európai szövetség főtitkára, Michael Wiederer is hiába csavargatta, feszegette és ütögette a piros golyót másfél percen át. Aztán a szövetség sajtófőnöke hozott egy kávéskannát, Wiederer pedig egy határozott csapással felnyitotta a golyót a jelenlévők tapsától kísérve.

http://tv2.no/video/?progId=715870


A kölni négyes döntő első mérkőzést június 1-én 15.15-től, míg a másodikat 18 órától rendezik meg, a helyosztókra másnap ugyanezekben az időpontokban kerül sor. A négy résztvevő csapat közül egyedül a lengyel bajnok lesz újonc a Final Fourban, a címvédő Kiel mellett a Barcelona 2011-ben megnyerte a sorozatot, míg a Hamburg szintén 2011-ben bronzérmes volt. A Kiel a Veszprémet ejtette ki a negyeddöntőben, a Barcelona pedig a Szegedet búcsúztatta a a legjobb 16 között.

A párosítás:
Kiel (német) - Hamburg (német)
Barcelona (spanyol) - Kielce (lengyel)