Vágólapra másolva!
A Chicago Bulls nagy meglepetésre 93-86-ra nyert a címvédő, és alapszakaszgyőztes Miami Heat otthonában az észak-amerikai kosárlabdaliga (NBA) főcsoport-elődöntőjének nyitányán.

A vendégek legjobbja a 27 pontot és kilenc gólpasszt szerző Nate Robinson volt, míg a floridaiaknál - akik az első körben 4-0-s összesítéssel kisöpörték a Milwaukee Bucks együttesét - LeBron James 24 ponttal zárt.

Nyugaton a San Antonio Spurs elképesztő izgalmak után, végül kétszeri hosszabbítást követően nyerte meg a Golden State Warriors elleni párharc első összecsapását. A győztes kosarat Manu Ginobili szerezte 1,2 másodperccel a végső dudaszó előtt. A Warriors szinte végig vezetett, a Spurs négy perccel a rendes játékidő vége előtt 16 pontos hátrányban volt, ám egy hatalmas hajrával hosszabbításra mentette a találkozót, amelyet végül meg is nyert.

A texasi gárdában Tony Parker 28 ponttal, nyolc gólpasszal és ugyanennyi lepattanóval jeleskedett, míg a vendégek sztárjátékosa, Stephen Curry 44 ponttal zárta a találkozót úgy, hogy egyetlen pillanatot sem töltött a kispadon, azaz 58 percet volt pályán.

Főcsoport-elődöntő, 1. mérkőzések:
Kelet:
Miami Heat - Chicago Bulls 86-93

Nyugat:
San Antonio Spurs - Golden State Warriors 129-127 - kétszeri hosszabbítás után

A párharcok az egyik fél negyedik sikeréig tartanak.