Vágólapra másolva!
A Magyar Kupa-elsőséget is begyűjtötte a magyar bajnok és Bajnokok Ligája-győztes Győri Audi ETO KC női kézilabdacsapata, miután a veszprémi fináléban könnyedén nyert a tartalékos FTC ellen.

A döntőben:
Győri Audi ETO KC - FTC-Rail Cargo Hungária 36-28 (17-11)
Győr:
Lunde - Görbicz 5 (3), Lekic 3, Löke 3, Radicevic 5, Rédei-Soós 3, Szepesi 3. Csere: Herr, Amorim 1, Kovacsics 7 (5), Tervel, Sirián, Hornyák, Orbán 5, Korsós 1. Vezetőedző: Ambros Martín.
FTC: Abramovics - Zácsik 6, Cifra, Vérten 7 (5), Szucsánszki 4, Deáki 3, Kovacsicz. Csere: Szarka 2, Such 1, Dajka 1, Lukács, Kocsis, Németh, Szekerczés 4. Vezetőedző: Elek Gábor.

A fővárosi csapatból hiányzott a BL-gólkirály Tomori, valamint Pena és Szamoránsky, így aztán csupán bő tíz percig sikerült komolyabb erőbedobásra késztetniük a 2005 óta rendre - és immár kilencszeres - MK-győztes riválist.

Az ETO 3-5 után sorozatban nyolcszor volt eredményes, így már az első negyedórát követően tetemes volt az előnye. Az esélyesebb győriek a szünetig tartották az öt-, hatgólos különbséget.

A folytatásban is a Győr akarata érvényesült, és a 45. percben 28-18 lett az állás. Az erősen tartalékos Ferencvárosnak a meccs későbbi szakaszában is csak felvillanásai voltak - akadt például egy 4-0-s szériája -, de ez csak a tisztes vereséghez volt elegendő.

A Győr története során először tudott egy szezonon belül három különböző kiírásban is a csúcsra érni: az NB I-ben, majd a BL-ben, most pedig az MK-ban diadalmaskodott.

"Óriási ez az eredmény, amit idén a csapat produkált, azt hiszem, erre nagyon kevesen képesek. Az egész szezon fantasztikus volt, végig egyenletes teljesítményt tudtunk nyújtani, nagyobb hullámok nélkül. Azt hiszem, ennél több boldogságnak nincs is hely bennem" - nyilatkozta a szezonról Ambros Martín, a Győr vezetőedzője.

"Gratulálok a Győrnek, megérdemelte a győzelmet, de úgy érzem, ebben a meccsben több volt" - értékelte a mérkőzést Elek Gábor, az FTC vezetőedzője.

A harmadik helyért:
Veszprém Barabás - Kiskunhalas 32-21 (17-10)