Vágólapra másolva!
Akárcsak az első körben, ismét az utolsó másodpercekben győzött a magyar nőivízilabda-válogatott a Világliga pekingi Szuperdöntőjében, a csapat ezúttal Kínát verte 14-13-ra.

Eredmény, női Világliga, A csoport, 2. mérkőzés:
Magyarország - Kína 14-13 (4-3, 4-4, 1-3, 5-3)
v.: Teixido (spanyol), Makihashi (japán)
Magyarország: Gangl - Illés, Antal 1, Miskolczi, Szűcs 3, Takács 2, Horváth 1, Keszthelyi 1, Tóth 1, Bujka 3, Garda, Menczinger 2.
Kína: Jang - Teng 1, Liu 3, Szun Judzsun 2, He 1, Szun Jating 1, Szong 1, Zsu 1, Mej, Ma 2, Zsang C. 1, Zsang L.
emberelőnyök: 6/3, illetve 14/8
ötméteres: 0, illetve 1/1

Gyors gólváltásokkal kezdődött a mérkőzés, Szűcs és Bujka góljaival azonban a kínaiak tartották a lépést, sőt, Szun Jating centergóljával 3-2-re vezettek, eztán viszont Horváth egyenlített, majd 14 másodperccel a negyed vége előtt Szűcs nyolcméteres bombájával már nálunk volt az előny (4-3).

Kifejezetten jól indítottuk a második részt, Antal és Bujka révén 6-3-ra, majd Keszthelyi révén 7-4-re meglépett a csapat, ám a menetrendszerűen érkező emberelőnyökkel jól gazdálkodtak a hazaiak, ráadásul szerencséjük is volt, Zsang Kong egy lepattanót segített be, ezzel lett 7-7. Félidő mégis magyar előnnyel zárult, Menczinger ugyanis még betalált (8-7).

A harmadik részben végképp a kínaiaknak jött ki a lépés, háromszor is betaláltak, míg nálunk Takács átlövése akadt csak be (9-10).

Csakhogy az utolsó negyedre nagyon összekapta magát együttesünk, 18 másodperc után Bujka egyenlített, majd egy gyors gólváltás után Tóth a védőjével a nyakában, svédcsavarral szerzett férfiaknak is becsületére váló centergólt (12-11).

A kínaiak nehéztüzére, Ma Huanhuan egyenlített, hogy aztán a mérkőzés addigi menetéhez képest egy meglehetősen meglepő, két és fél perces gólszünet következzék. Két perccel a lefújás előtt Menczinger szerzett vezetést ismét, de egy kínai fór is bement Szun Jating jóvoltából (13-13).

Ezután egy-egy eredménytelen támadást követően mi jöhettünk, és akárcsak az első nap az oroszok ellen, ismét Szűcs engedte útjára a meccsnyerő lövést: ezúttal 16 másodperccel a befejezés előtt kilenc méterről akasztott egy bitang nagy gólt a maradék időt pedig okos, taktikai faultokkal sikerült kibekkelni.

Az oroszokat 13-9-re legyőző amerikaiak ellen a csoportelsőség lesz a tét az utolsó körben.

"A harmadik negyedben elég mély hullámvölgybe kerültünk, de azért megmutattuk, hogy innen is van visszaút. Elég nehéz pillanatokat éltünk át, ám néhány játékos, akinek nagyon nem ment ekkor, a negyedikben megmutatta, hogy sokkal jobb teljesítményre is képes. A csapatszellem kiemelendő, ez kellett a mostani győzelemhez, ami nagyon fontos a későbbiekre nézve" - nyilakozta Merész András szövetségi kapitány.

"Fontos gólt volt az utolsó, nagy boldogság, hogy ezzel sikerült győzelemhez segíteni a csapatot. Szoros mérkőzés volt, és örömteli, hogy többnyire sikerült magas szinten teljesíteni. Az első és az utolsó negyed sikerült számunkra a legjobban, ekkor úgy játszottunk, ahogy elterveztük. Gangl remekelt a kapuban, és a védekezésünk is elég jól működött ezekben az időszakokban. A kínaiak egyébként nagyon erősek, és nagyon keményen nyomtak, mi azonban jobban működtünk csapatként, nem egyénieskedtünk, a közös erőfeszítések hozták meg a sikert. És ennél nincs lényegesebb" - mondta Szűcs Gabriella.

A csoport másik mérkőzésén:
Egyesült Államok - Oroszország 13-9.

Az állás két forduló után:
1. Magyarország 6 pont
2. Egyesült Államok 4
3. Kína 2
4. Oroszország 0.

Az utolsó fordulóban:
Magyarország - Egyesült Államok
Kína - Oroszország