Vágólapra másolva!
Benedek Tibor szövetségi kapitány szeretné, ha a férfivízilabda-válogatott csoportjában az első helyen végezne a Világliga jövő heti, cseljabinszki szuperdöntőjében, mert akkor csak a fináléban kerülhet szembe a szerb csapattal, amely magasan kiemelkedik a másik négyesből.

A válogatott húszfős kerete hétfőn a Margitszigeten kezdte meg felkészülését a Világliga-sorozat cseljabinszki szuperdöntőjére, közülük szerdán jelöli ki Benedek Tibor szövetségi kapitány azt a tizenhárom pólóst, aki Oroszországba utazhat.

A kapitány elmondta, hogy Kis Gábor, az olimpiai bajnok center várhatóan nem lesz ott a szuperdöntőben.

"Szerdáig talán kiderül, számíthatunk-e rá Cseljabinszkban, kulcsember a csapatban, de kockáztatni sem szeretnénk, hiszen az idén a világbajnokság a legfontosabb, akkorra kell mindenkinek csúcsformában lennie" - nyilatkozta Benedek a bajnoki döntő utolsó mérkőzésén bordasérülést szenvedett játékosról.

A magyar csapat csoportjában az Egyesült Államok, Montenegró, majd Japán legjobbjaival találkozik, Benedek Tibor azt mondta, csapatával lépésről lépésre szeretne haladni, ezért a július-augusztusi barcelonai világbajnokság előtt a Világliga szuperdöntője is fontos állomás a felkészülésben.

A sajtóesemény keretében támogatási szerződést írt alá Kemény Dénes, a Magyar Vízilabda Szövetség (MVLSZ) elnöke Molitórisz Károllyal, az Univer Product Zrt. vezérigazgatójával, aki elmondta, hogy a "Hajrá, magyarok!" program keretében külön is népszerűsíteni igyekeznek a fiatalokat, a válogatott feltörekvő tehetségeit.

A tájékoztatón bemutatták a sportági szövetség megújult honlapját, amely waterpolo.hu néven kezdte meg működését.