Vágólapra másolva!
Marko Krivokapic mindössze egy napot gondolkodott, majd elfogadta edzője, Juan Carlos Pastor ajánlatát, és a Pick Szeged férfikézilabda-csapatának másodedzője lett. Az egykori szerb válogatott átlövő szerint négy év alatt meglehet a trónfosztás, mert bár a Veszprémnek jobbak az anyagi lehetőségei, nem fél a bajnoktól.

"Már januárban jeleztem az új klubelnöknek, annak ellenére, hogy még egy évig szól a szerződésem, nem tudom vállalni a játékot, a térdeim már nem bírják a terhelést. A terv az volt, hogy sportmenedzser leszek, azonban a Pastorral folytatott beszélgetés egy csapásra megváltoztatta az életünket" - nyilatkozta a Magyar Szónak a zentai születésű Marko Krivokapic.

A Szeged januárban megegyezett a 2005-ben spanyol világbajnok edzővel, Juan Carlos Pastorral, és a klub új játékosokat igazolt. Hazacsábította Lengyelországból a válogatott balátlövőt, Ilyés Ferencet és szerződtette a bosnyák beállós Vladimir Vranjest, a spanyol irányító Niko Mindegíát, illetve a jobbszélső Roberto García Parrondót.

Krivokapic szerint a sok légiós akkor lenne hátrány az utánpótlásra nézve, ha azok a külföldiek, akik Magyarországra igazolnának, semennyivel vagy csak minimálisan lennének jobbak, mint az itteni játékosok.

"Az edzők szerint a külföldi igazolások magasabb szinten teljesítenek, többet tudnak. Azonban nem szabad átesni a ló másik oldalára: a németekkel éppen ez történt, hiszen a bajnokságuk tele volt külföldivel, s a válogatottjuk most nem biztos, hogy kiharcolja az Eb-n való részvételt. Pastornak és nekem az a célunk, hogy az összes utánpótláscsapat edzőivel megosztjuk azt, mi hogyan vélekedünk a kézilabdáról, s ezt a rendszert igyekszünk majd az edzőkön keresztül a fiatalokkal elsajátíttatni."

A kiváló játékos elmondta, Pastornál a hangsúly a csapatjátékon van.

"Mint edző szigorú, nem véletlenül nevezik Mister Maximalistának. Csak olyan játékosokkal dolgozik együtt, akikről tudja, hogy képesek azt megcsinálni, amit ő kér. Minden ellenfél ellen külön taktikával készül, rengeteg a videoelemzés. A Veszprémnek jobbak az anyagi lehetőségei, olyan játékosokat is képes leigazolni, akiket a Pick Szeged nem tud megszerezni. Ennek ellenére nem félünk tőlük, a pályán felvesszük majd velük a versenyt. Tudom, hogy a vezetőség azt szeretné, hogy mindjárt bajnokok legyünk. Abban biztos vagyok, ha Pastor kitölti a 2+2 éves szerződését, akkor a négy év alatt meglesz a bajnoki cím."