Vágólapra másolva!
A magyar férfivízilabda-válogatott 12-7-es vereséget szenvedett a Világliga cseljabinszki szuperdöntőjének fináléjában a szerbektől.

Világliga-szuperdöntő, döntő:
Szerbia - Magyarország 12-7 (4-3, 3-1, 2-2, 3-1)
gólok: Filipovic 4, Mitrovic, Udovicic 3-3, Gocic, Mandic, illetve Madaras, Szivós 2-2, Hosnyánszky, Hárai, Varga Dénes

A mostani volt a magyar csapat első döntője világversenyen a pekingi olimpia óta, az ellenfél pedig a nagy rivális Szerbia volt. A Szolnokra igazoló Mitrovic góljával indult a meccs, de Madaras szép kapáslövéssel gyorsan válaszolt.

A szerbek Filipovic és Udovicic révén 3-1-re elhúztak, de előbb Hosnyánszky bombázott messziről a léc alá, majd Hárai várta meg, míg a kapus elsüllyed, mielőtt behúzta a labdát, így ismét sikerült egyenlíteni. Az első negyed mégis szerb vezetéssel zárult, mert Udovicic a rövid sarokba pattintott egy kipattanót.

A második nyolc perc elején három góllal elhúzott az ellenfél, és bár Varga Dénes lemásolta a pekingi olimpiai döntőben lőtt álomgólját - éles szögből úgy lőtte szét a hosszú felsőt, hogy mindenki passzt várt -, Filipovic újabb gólja miatt 7-4-es hátrányból várhattuk a második félidőt.

A szünetben mindkét csapat kapust cserélt, és a Nagy Viktor helyére érkező Decker Attila öt percig fogta a lövéseket, de ezen idő alatt sajnos csak egy gólt szerzett csapatunk. Az utolsó nyolc perc 9-6-os szerb vezetésről indult, de közelebb jönni már nem tudott a magyar válogatott, sőt, a Filipovic, Udovicic, Mitrovic trió által húzott szerbek még növelték is az előnyüket, és végül 12-7-re nyertek, így zsinórban harmadszor lettek Világliga-győztesek.

"Ma érezni lehetett a két csapat közötti különbséget, ami attól kezdve csúcsosodott ki, hogy Varga Dani megsérült a második negyed végén. Elkezdtünk fáradni és nem volt már meg az a lendület a csapatban, ami ilyenkor szükséges az ő bekkelésükkel szemben, vagy ami kell a lefordulásokhoz. Lelassultunk, a srácok már túl fáradtak voltak ahhoz, hogy meg tudjunk újulni. Sok gólt kaptunk, a hátrányokkal nem tudtunk mit kezdeni, elég lyukasak voltunk. A pillanatnyi szomorúság ellenére azt mondom, hogy nagyon elégedett vagyok az egészt hetes munkával, de látjuk azt, hogy még le vagyunk maradva, és hogy nagyon sokat kell ahhoz dolgoznunk, hogy felzárkózzunk.

Nagyon sokat léptük előre ezen a tornán. Szükségünk volt még egy ilyen vereségre is, hogy reálisan lássuk a képet, hogy vannak gyenge pontjaink. Ez a szerb csapat öt éve így készül, dolgozik együtt. A csodával határos lett volna, hogyha ezt meg tudtuk volna oldani ma. A torna előtt természetesen az ezüstérmet aláírtam volna. Szerbiával egy kicsit szorosabb mérkőzést szerettem volna játszani, azt gondoltam, hogy talán meg tudjuk szorítani őket, de sajnos a mérkőzés alapján azt mondom, hogy erre sajnos nem volt reális esély" - nyilatkozta Beneder Tibor szövetségi kapitány a meccs után.

A bronzérmet Montenegró szerezte meg, miután a 10-10-et követő büntetőpárbajt 3-1-re megnyerte az Egyesült Államok válogatottjával szemben.

A 2013-as Világliga szuperdöntőjének végeredménye:
1. Szerbia
2. MAGYARORSZÁG
3. Montenegró
4. Egyesült Államok
5. Oroszország
6. Kína
7. Japán
8. Brazília