Társoldalunk:

A Fradi ölébe hull a rendezői jog a BL-ben

2013.06.28. 10:43

A svájci LK Zug nem vállalja a nőikézilabda Bajnokok Ligája selejtezős csoportjának megrendezését, így ha minden kért feltételt teljesít, akkor az FTC-Rail Cargo Hungaria lehet a házigazda.

Exkluzív tartalmakért lájkold Facebook-oldalunkat!

Peter Stutz, a svájci csapat képviselője az európai szövetség honlapján elmondta, ugyan ők kapták meg a jogot a rendezésre, de átadják ezt a Ferencvárosnak, már csak azért is, mert semmi esélyt nem látnak arra, hogy megnyerjék a négyes tornát, és felkerüljenek a főtáblára.

Pordán Andrea, az FTC képviselője elmondta, mivel ebben a csoportban szerepel még az Érd is, így sajnálja, hogy legfeljebb csak egy magyar juthat tovább a főtáblára a címvédő Győr mellé.

Jelezte, hogy a zöld-fehérek megszokott BL-helyszínükön, Dabason fogadnák a riválisokat. "Érd közel van Dabashoz, és biztosak vagyunk benne, hogy teltház előtt rendeznénk a meccseket." - tette hozzá.

Az a csütörtöki sorsoláson derült ki, hogy az FTC a horvát Lokomotiva Zagrebbel, az Érd pedig a Zuggal találkozik szeptember 14-én, másnap pedig a két győztes mérkőzik, és a nyertes kerül föl a BL-főtáblájára, a másik három érdekelt pedig az EHF-kupában folytatja.