Vágólapra másolva!
A magyar férfivízilabda-válogatott az olaszoktól elszenvedett délelőtti vereséget (4-6) követően szombat este a házigazda görögöktől is kikapott a Szamarcidisz Kupán.

Benedek Tibor együttese pénteken a montenegróiakat (8-6) és a szerbeket (10-8) is legyőzte, így ötven százalékos mérleggel zárta a tornát.

eredmény:
Görögország - Magyarország 10-8 (2-1, 2-3, 3-1, 3-3)
a magyar góldobók: Vámos 2, Varga Dé. 2, Madaras 2, Hárai, Hosnyánszky

A vlv.hu szakportál helyszíni tudósítása szerint a kétszeres olimpiai bajnok Madaras Norbert emberelőnyben szerzett találatával indult a találkozó, az első negyedet mégis a házigazda görög csapat nyerte, ugyanis két fórt is értékesített.

A második játékrész Vámos Márton bombagóljával kezdődött, a Szolnok új szerzeménye a támadóidő lejártának pillanatában lőtt a kapuba. Ezt követően Varga Dénes centerből volt eredményes, ám a görögök egyenlítettek, akárcsak Hárai gólját követően.

A harmadik negyedben megakadt a magyar csapat támadógépezete, a három görög gólra pedig csak Varga Dénes tudott válaszolni, így a házigazdák magabiztos előnnyel vághattak neki a záró játékrésznek. Ez az etap két hazai góllal indult, amivel el is dőlt a találkozó, a vége 10-8 lett a hazaiaknak.

A torna végső sorrendjét a vasárnapi magyarmentes program, a szerb-olasz és görög-montenegrói meccsek eredménye alakítja ki.