Vágólapra másolva!
Benedek Tibor szövetségi kapitány az utolsó pillanatig kivár, hátha nevezheti a kézműtéten átesett Varga Dánielt a férfivízilabda-világbajnokságra.

A július-augusztusi barcelonai vizes világbajnokságra készülő pólóválogatott szerdán sajtónyilvános edzésen vett részt a Hajós Alfréd Nemzeti Sportuszodában, ahol a 17 fős bő keretből 15-en jelentek meg. Hiányzott a kézműtétje után rehabilitációs munkát végző Varga Dániel és a kisebb betegséggel küzdő Kis Gábor.

A szövetségi kapitánynak jövő hétfőig kell kihirdetnie a Barcelonába utazó 13 fős keretet, de az továbbra is kérdéses, hogy Varga Dániel tagja lehet-e a vb-csapatnak. Benedek azt mondta, az utolsó pillanatig vár, és a döntést az orvosi stábbal együtt hozza majd meg. Hozzátette, megvan a terve arra az esetre is, ha a csapatkapitány nem vállalhatja a játékot.

Varga Dénes bízik fivérének felépülésében. "Fontos lenne a jelenléte, mégiscsak a csapat kapitánya, de ha mégse jön rendbe, akkor is erős kerettel vágunk neki a világbajnokságnak" - mondta a horvát Primorje Rijekában légióskodó pólós.

Decker Ádám, a Szeged játékosa szerint a válogatott célja egyértelműen a négy közé jutás, de már a negyeddöntőben is kemény mérkőzés várhat rájuk, mivel egyre kiegyenlítettebb a mezőny. "Ez az 1983-1985-ös születésű generáció már az utánpótlás-válogatottakban is együtt szerepelt. Az összeszokottság lehet majd az egyik legnagyobb erősségünk" - mondta.

A három kapus, Decker Attila, Lévai Márton és Nagy Viktor mellett 14 mezőnyjátékos alkotja a jelenlegi keretet: Bátori Bence, Bedő Krisztián, Decker Ádám, Gór-Nagy Miklós, Hárai Balázs, Hosnyánszky Norbert, Jansik Dávid, Kis Gábor, Madaras Norbert, Szivós Márton, Török Béla, Varga Dániel, Varga Dénes és Vámos Márton.

Közülük négyen nem utazhatnak majd Barcelonába.