Vágólapra másolva!
Hajdu János irányításával a 2008-as olimpia negyedik helyén végzett a magyar nőikézilabda-válogatott. A szakemberre ezúttal ismét beugróként számít a szövetség, Karl Erik Böhn betegsége miatt ő vezeti a csapatot a decemberi, szerbiai világbajnokságon. Megbízatása az év végéig szól.

Megértem, ha nem mellettem döntenek

"Az első és legfontosabb természetesen, hogy ezúton is jobbulást és gyógyulást kívánjunk Karl Erik Böhnnek, akit várunk vissza, és akiért nagyon szorítunk. A csontvelő-átültetése előtt újabb kemoterápiás kezelést kap, azonban tudjuk, hogy ennek nem az az oka, hogy rosszabbodott volna az állapota, hanem azért kerül rá sor, hogy még jobban felkészítsék a szervezetét a beavatkozásra" - mondta a sajtótájékoztatón Vetési Iván, a szövetség elnöke.

Vetési megjegyezte, mivel biztossá vált, hogy Böhn nem tud visszatérni az Eb-re a csapat mellé, ezért kerestek egy beugrót, a választás pedig Hajdu Jánosra esett. A szakember megbízott kapitányként december 31-ig tölti be a posztot, a szakmai stáb változatlan marad, segítője Siti Beáta lesz.

Hajdu korábban háromszor volt már szövetségi kapitány. Először 1999-ben választották meg négy évre, ám miután a csapat sem a norvégok elleni vb-selejtezőn, sem a svájciak elleni Eb-selejtezőn nem jutott tovább, 2001-ben mennie kellett.

Hajdu János Forrás: MTI/Földi Imre

A 2008-as olimpia előtt ő ugrott be a lemondott Németh András helyett a női csapat élére, és irányításával a válogatott a negyedik helyen végzett. Ezt követően szeptember végén már a férfiválogatott kispadján ült, Skaliczki László szerződése ugyanis lejárt, az egyetlen jelölt, Mocsai Lajos viszont az utolsó pillanatban visszalépett.

Hajdu elvállalta a feladatot és a 2009-es horvátországi világbajnokságon a hatodik helyig vezette az együttest.

Hajdu János

Születési idő: 1953. november 21.
Klubjai játékosként: Elektromos, Budakalász, Eger, TFSE
Klubjai edzőként: Budakalász (férfi), TFSE (férfi), Pemü Honvéd (férfi), ifjúsági válogatott (férfi), Újpesti Dózsa (férfi), Al-Száhel (kuvaiti, férfi), Pemü-Honvéd (férfi), Elektromos (férfi), juniorválogatott (férfi), Szolnok (férfi), Al-Khalidzs (szaúd-arábiai, férfi), Elektromos (férfi), Al-Ehli (szaúd-arábiai, férfi), felnőtt válogatott szövetségi kapitány (férfi), Al-Kadsia (kuvaiti, férfi), Vác (női), Al-Kadsia (kuvaiti, férfi), szakmai igazgató (Magyar Kézilabda Szövetség), juniorválogatott (női), felnőtt válogatott szövetségi kapitány (női), felnőtt válogatott szövetségi kapitány (férfi), Siófok (női), Egyesült Arab Emírségek szövetségi kapitány (férfi)
Sikerei edzőként: olimpiai 4. (2008 - nők), vb-6. (2009 - férfiak), Magyar Kupa-győztes (1997- Elektromos)