Társoldalunk:

Nem volt esély a montenegrói pólósok ellen

2013.07.13. 20:30

A magyar férfivízilabda-válogatott háromgólos vereséget szenvedett Montenegrótól a négy csapat részvételével zajló margitszigeti Vodafone-kupán, így vasárnap minden bizonnyal a torna második helyéért száll vízbe a görögök ellen.

Eredmény:
Montenegró - Magyarország 8-5 (2-1, 3-1, 1-2, 2-1)
a magyar góldobók:
Varga D., Bedő, Vámos, Bátori, Hárai 1-1

A mérkőzés montenegrói kapufával indult, a vezetést azonban Varga Dénes révén a házigazda szerezte meg. A magyarok a kapus Nagy Viktornak és a remekül megszervezett védekezésnek köszönhetően sokáig tartották az előnyt, két perccel a negyed vége előtt azonban a riválisnak mégis sikerült egyenlítenie, egy perc elteltével pedig a vezetést is átvennie. Ezután Hosnyánszky Norbert ötméterest hibázott, a negyed pedig montenegrói kapufával zárult.

A folytatásban újabb vendéggól következett, miközben a magyarok próbálkozásai rendre kudarcba fulladtak, így aztán az újabb montenegrói találat nyomán két és fél perccel a nagyszünet előtt már háromgólos előnyben volt a rivális. Bedő Krisztián szabaddobásból szépített, ám a vendégeknek Dragan Draskovic ejtése révén erre is volt válaszuk.

A harmadik negyed Vámos Márton találatával kezdődött, fél perccel később a vendégek is gólt szereztek, majd sokáig egyik oldalon sem sikerült bevenni a kaput, tíz másodperccel a játékrész vége előtt azonban Bátori Bence egy kapufás góllal kettőre csökkentette a két csapat közti különbséget.

A záró nyolc percben a montenegróiak bebiztosították sikerüket, három és fél perc alatt kétszer voltak eredményesek, miközben a hazaiak támadásainak végén változatlanul gondot jelentett a befejezés. Hárai Balázs centerből még szépített, s ezzel a végeredményt is beállította.

A montenegróiak vasárnap a papíron jóval gyengébb németekkel találkoznak, míg a magyarok és a görögök egymás között dönthetik majd el a második hely sorsát.

A szombati másik mérkőzésen:
Görögország - Németország 13-9

A vasárnapi program:
Montenegró - Németország 10.00
Magyarország - Görögország 12.00