Vágólapra másolva!
Az Atlético Madrid csődje miatt az Európai Kézilabda Szövetség módosította a férfi Bajnokok Ligája selejtezőinek lebonyolítását, ezért a Pick Szegednek csupán egy párharcot kell nyernie, hogy főtáblára kerüljön.

A selejtezőn szabadkártyával induló négy csapat, azaz a Szeged, a macedón Metalurg Szkopje, a francia Montpellier és a lengyel Wisla Plock az eredeti kiírással ellentétben nem selejtezőtornán lép pályára egy főtáblás helyért, hanem két párharc kerül sorra, összesen két helyért.

A magyar bajnoki ezüstérmes a Metalurg Szkopje ellen oda-visszavágó alapon vívhatja ki a Bajnokok Ligája csoportkörében való szereplés jogát. A párharc visszavágójára Szegeden kerül sor. A két találkozót augusztus 28.-szeptember 1. között kell lejátszani.

Amennyiben a magyar együttes továbbjut, automatikusan a Bajnokok Ligája C-csoportjában szerepelhet, a spanyol Barcelona, a francia Paris St. Germain, a macedón Vardar Szkopje, a svájci Wacker Thun, valamint a 2. selejtezőcsoport (Dinamo Minszk, Tatran Presov, Besiktas, AEK Athén) győztese ellen.

A szabadkártyás selejtezőpárharcok vesztesei az EHF-kupa 3. fordulójában folytathatják.