Vágólapra másolva!
Arra sokszor akadt már példa, hogy egy csapatban egy edző saját gyerekével vagy párjával dolgozzon együtt, de hogy férj és feleség irányítsa ugyanazon klub férfi és női csapatát, nem nagyon. A Vardar Szkopjénél most ez a helyzet, Indira és Zoran Kastratovic női, illetve férfi együttese a Bajnokok Ligájában is helyt állna.

Volt játékosaitól tarthat az ETO

A 2013-14-es szezonban a Vardar Szkopje mind a női, mind a férficsapatával a Bajnokok Ligájában képviselteti magát. Az biztos, hogy a siker és a kudarc a családban marad, nők edzője ugyanis Indira Kastratovic, a férfiak trénere pedig a férje, Zoran Kastratovic.

A pár 2002-ben ismerkedett meg egymással, amikor a legjobb macedón játékosnak tartott Indira még aktívan kézilabdázott, és tagja volt annak a Bajnokok Ligája-győztes (a fináléban a Ferencváros legyőző) Kometal Gjorche Petrovnak, ahol Aleksander Panov edző segítője Zoran volt.

"Sohasem gondoltam volna, hogy egyszer ugyanazon klub edzői leszünk mindketten" - nyilatkozta az Ehfcl.com oldalnak Indira, aki tavaly nyáron vette át a nőknél az irányítást. Férje csak most érkezett, eddig Veselin Vujovic volt a szakmai munka irányítója.

Indira és Zoran Kastratovic Forrás: Petr Stojanovski/Eurohandball.com

"Óriási kihívás ez mindkettőnknek, hiszen a Bajnokok Ligájában kell helyt állnunk, de úgy érezzük, készen állunk a feladatra. A nőkkel már a csoportkör elérése is siker lenne, de akár a legjobb nyolcig is eljuthatunk. Otthon pedig csak a duplázás, azaz a bajnoki címvédés és a kupagyőzelem az elfogadható" - mondta Indira.

A csapat Szergej Szamszonyenko révén dúsgazdag szponzorral rendelkezik, nem véletlen, hogy egy kisebb világválogatottra való klasszist összevásárolt. A tavalyi keretből Biljana Crvenkovska, Dragana Pecevska, Marija Steriova és Ivana Sazdovski mellett maradt az orosz kapus Inna Szuszlina, a spanyol beállós Fernandez Molinos Begonia, illetve a montenegrói Andrea Klikovac, melléjük érkezett két friss BL-győztes, Andrea Lekic és Jovanka Radicevic a Győrből, illetve Amandine Leyaud, Allison Pineau, Siraba Dembele, Maja Zebic, Tatjana Hmirova, Ana Djokic és Julija Nikolic.

Az együttes a BL-selejtezőben az orosz Rosztov-Don, az olasz Jomi Salerno és a francia Fleury Loiret ellen küzd, a továbbjutó a norvég Larvik, a spanyol Bera Bera és a horvát Podravka ellen játszik majd a D csoportban.

A férfiak óriási csatában gyűrték le a bajnokságban az utóbbi évek egyeduralkodóját, a Metalurg Szkopje együttesét. A 46 éves Zoran Kastratovic a montenegrói válogatott szövetségi kapitányaként idén egy nagy sikert már elért, hiszen csapatát - Németország megelőzésével - kivezette a jövő januári, dániai Európa-bajnokságra. A szakember korábban a macedón női válogatottal volt Eb-8. (2000) és vb-21. (2001) is.

A csapat bombaerős lesz, a pénzügyi nehézségekkel küszködő Csehovszkije Medvegyiből érkezett a beállós Mihail Csipurin, a balátlövő Alekszej Rasztvorcev és a balszélső Timur Dibirov, a szerb beállós Alen Toskic (Celjea), a jobbátlövő Stefan Terzic (Hamburg), illetve a szlovén jobbszélső, Matijaz Brumen (Cimos Koper).

A csapat a C csoportba kapott besorolást a BL-ben, az ellenfél a spanyol Barcelona, a francia PSG, a svájci Wacker Thun, a Metalurg-Pick Szeged csata győztese és egy selejtezőből érkezett rivális lesz.