Vágólapra másolva!
Magabiztos, nyolcgólos győzelemmel kezdte meg szereplését a barcelonai vizes világbajnokságon a magyar férfivízilabda-válogatott: Benedek Tibor szövetségi kapitány együttese a várakozásnak megfelelően simán, 13-5-re verte a kínai csapatot.

vizes vb, férfivízilabda-torna, 1. forduló, C csoport:
Magyarország - Kína 13-5 (3-1, 4-1, 3-2, 3-1)
a magyar csapat gólszerzői: Szivós 3, Varga Dénes 2, Hárai 2, Hosnyánszky 2, Bedő 1, Bátori 1, Varga Dániel 1, Vámos 1

A vébét a legkönnyebb csoportellenfél, Kína ellen kezdte Benedek Tibor csapata, és bár az első gólt az ázsiaiak szerezték, Varga Dénes ötméterese és Szivós két hatalmas bombája után helyreállt a világ rendje. A kínaiaknak nem feküdt a magyar csapat szoros védekezése, sokszor még lövésig sem jutottak el, igaz, a gyors három gól után Madarasék is lefékeztek.

A második negyedet Liang Dzsonghszing gólja vezette be, de ezt Ludas Matyi-módra háromszor fizette vissza a magyar csapat, Hárai centerből, Szivós újabb nagy bomba után, Varga Dénes pedig látványos átlövésből volt eredményes. Ha a magyar védekezés nem is volt mindig tökéletes, Nagy Viktor védései jókor jöttek, és mivel a negyed végén Hosnyánszky nem csak a kínai kapust, de még az operatőrt is meglepte a villámgyors lövésével, így 7-2-vel zárult az első félidő.

Varga Dániel egy góllal vette ki a részét a sima győzelemből Forrás: AFP/Lluis Gene

A harmadik játékrészben megtört az addigi módi, a magyaroké volt az első gól, Hosnyánszky újfent távolról talált a kapuba. A kínaiak első emberelőnyös találatukkal szépítettek. A hatgólos különbséget a 20 esztendős Bedő Krisztián állította vissza, majd Hárai egy megúszás után növelte az előnyt. A kínai válogatott akcióból válaszolt.

Az utolsó negyedben az első vb-gólját jegyző Bátori Bence volt éles szögből eredményes, majd egy labdaszerzést követően a sérüléséből nemrég felépülő csapatkapitány, Varga Dániel is megszerezte első gólját a tornán. A kínaiak egy szép kapásgóllal válaszoltak. A végeredményt Vámos Márton állította be egy megúszást követő bombagóllal.

Benedek Tibor elégedett lehetett csapatával, amely hozta a kötelezőt Forrás: AFP/Lluis Gene


A kellemes ráhangolódás után szerdán jön az első igazán következő erőpróba, amikor a szerbek ellen száll vízbe a magyar válogatott 13.30-tól.