Vágólapra másolva!
Csoportgyőztesek lettek a női pólósok a barcelonai vizes vébén, miután Brazília (20-6) és Olaszország (10-4) után Kazahsztánt is legyőzték.

Női vízilabda, D csoport, 3. forduló:
Magyarország - Kazahsztán 18-7 (8-1, 4-2, 3-2, 3-2)
magyar gólszerzők: Bujka 3, Tóth Ildikó 2, Keszthelyi 2, Menczinger 2, Miskolczi 2, Takács 2, Antal, Illés, Kisteleki, Garda, Szűcs

Merész András szövetségi kapitány teljes lendülettel kezdte a meccset, az első negyed végéig egy kivételével csupa magyar találat született, így 8-1-es előnnyel várhatták Takács Orsolyáék a folytatást.

Később is megmaradt az edzőmeccs-jelleg, a magyarok erőlködés nélkül szőtték és fejezték is be a támadásaikat, tartva a tíz gól körüli előnyt. A befejező játékrészben Szücs Gabriella precíz távoli bombájával (16-6) immár minden magyar mezőnyjátékos lőtt gólt, a meccset a csapatkapitány Takács látványos ejtése zárta le. Sikerével a magyar együttes csoportelsőként végzett.

"Elégedettek lehetünk a vb első fázisában mutatott játékunkkal" - nyilatkozta Merész. "Ma is jól játszottunk, és én nem nevezném edzőmeccsnek a kazahok elleni összecsapást. Mint ahogy következő mérkőzésünk sem lesz annyira könnyű a britekkel, miként azt sokan gondolják. A célunk az, hogy minél messzebbre jussunk ezen a világbajnokságon."

A vb női tornájának négy négyes csoportjából mindegyik csapat továbbjut a nyolcaddöntőbe, ahol az A-B, illetve C-D ágon az elsők a negyedikekkel, a másodikak pedig a harmadikokkal játsszanak a negyeddöntőért. A magyar csapat a nyolc közé kerülésért szombat este 20.10-től játszik Nagy-Britannia válogatottjával.