Vágólapra másolva!
Megrepedt borda, gyomorrontás, néha elviselhetetlen fájdalom kínozta a magyar vízilabdázókat a Montenegró elleni vb-döntő előtt és közben. A Vlv.hu szerint a magyar játékosok kétharmada küzdött valamilyen sérüléssel vagy betegséggel a sorsdöntő csata napján.

Azt korábban is lehetett tudni, hogy a csapatkapitány Varga Dániel sérült ujját nem sokkal a vb előtt műtötték meg, és csak az utazás előtti napon szedték ki a kezéből a drótdarabokat.

Most azonban arról számolt be a Vlv.hu munkatársa - aki fotósként a kispad közeléből követte végig a világbajnokságot -, hogy a döntő napjára nemcsak Varga, hanem a csapat nagy része küzdött valamilyen fájdalmas sérüléssel vagy betegséggel, így sikerült legyőzni a montenegrói válogatottat az aranyéremért.

A döntő győztes gólját szerző Szivós Márton a döntő előtti gyakorlás közben sérült rá az egyik meccsen szerzett könyöksérülésére. "Nem tudta folytatni az edzést és hangos káromkodás közepette, elkeseredetten szállt ki a medencéből. Könyökét végig fogva ment oda Tóni bácsihoz, s egy jéggel teli vödörbe helyezte fájós felkarját. Az edzés folytatódott, de fél szemmel mindenki Marcit figyelte, és bizony eléggé megfagyott a levegő."

Akkorra már majdnem egy hete nem tudott rendesen fogni a bal kezével Madaras Norbert, akinek egy korábbi nagyon kellemetlen sérülése újult ki az egyik meccsen, és attól kezdve csak a nyilvánosság, illetve a többi csapat előtt nem volt bekötve az hüvelykujja, illetve nem szorított hozzá jégtömlőt. A fájdalom olyan erős volt, hogy amikor a döntő másnapján hazautazott a csapat, a repülőn Madaras képtelen volt a bal kezével elcsavarni a levegőbefújó szabályozóját.

A csapatnak ugyan volt még egy nagyszerű balkezes játékosa, Vámos Márton, ám az ő bal könyöke is megrándult a Montenegró elleni meccsen, így sérülten játszotta végig a döntőt.

Csakúgy, mint Hárai Balázs, akinek a második negyed elejét elrepedt a bordája a montenegrói védőkkel folytatott harcban, ennek ellenére folytatta a küzdelmet, akárcsak Varga Dénes, akinek a lábán látványos véraláfutás éktelenkedett.

De nemcsak sérülések, hanem egy három játékost érintő gyomorrontás is hátráltatta a csapatot, miután a döntő előtti estén Bátori Bence, Nagy Viktor és Decker Ádám is megkóstolta a helyi tenger gyümölcseit. Utóbbi járt a legrosszabbul, ő hányt is a finálé napján, de Nagy is hétszer-nyolcszor megjárta a vécét, mielőtt este a világbajnokság legjobb kapusává választották.

A magyar csapat a vb alatt egyszer sem panaszkodott a sérülések miatt, és a Vlv is hangsúlyozza, ezekről a körülményekről nem számoltak volna be, ha végül nem sikerül megnyerni a világbajnokságot, hiszen "sírni csak a győztesnek szabad."