Vágólapra másolva!

Kirúgták a kézi-BL-címvédő sportigazgatóját, de nem tud róla

Kirúgták, de nem akar távozni a HSV Hamburg férfikézilabda-csapatnak sportigazgatója. A négyszeres válogatott futballkapus, Frank Rost hat hete meglepetésre került a Bajnokok Ligája-címvédőhöz, de másfél hónap alatt kiábrándult belőle a vezetőség.

Június végén nagy meglepetést okozott a HSV Hamburg férfikézilabda-csapata azzal, hogy klubigazgatónak az egykori futballkapust, Frank Rostot nevezte ki.

A 40 éves sportember a Werderrel bajnok és kupagyőztes volt, 2002–2007 között a Schalkéban, 2007–2011 között a Hamburgban védett, pályafutását pedig tavaly a New York Red Bullsban fejezte be.

A négyszeres válogatott kapus számára a kézilabda sem volt ismeretlen, hiszen édesapja, Peter még az NDK színeiben lett 1980-ban olimpiai bajnok, édesanyja, Christina Rost pedig 1975-ben világbajnoki aranyat, 1976-ban, Montrealban olimpiai ezüstöt szerzett.

Rost hétfőn kijelentette, hogy a jelenlegi költségvetéssel BL-t kell nyernie ismét a csapatnak, mire Martin Schwalb edző azt közölte, ha a büdzsé döntene, akkor a csapat a Bundesligát se nyerné meg, csupán ezüstérmes lenne.

Az Abendblatt úgy tudja, Matthias Rudolph klubelnök ezt követően este közölte vele, nem tart igényt a munkájára. „Reméltük, hogy tudunk együtt dolgozni, de nem sikerült. Megtévesztettük magunkat Frank Rost szerződtetésével, nagyon meglepett bennünket a viselkedése" - foglalta össze tömören Rudolph a döntés okát.

Hogy mekkora a káosz, azt a Welt világította meg, a lapnak ugyanis Rost azt nyilatkozta, szó sincs arról, hogy kirúgták volna.„"Itt ülök az irodámban, és egy kis munka vár rám" - mondta.